Λαϊκή Ενότητα Καβάλας για ΒΦΛ: Οι απολυμένοι επιστρέφουν, ο πολιτικός αγώνας συνεχίζεται…

Επιστροφή της βιομηχανίας «υπό δημόσιο έλεγχο, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο» ζητούν τα τοπικά στελέχη της ΛΑΕ που χαιρετίζουν τη δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων

«Με μεγάλη και ειλικρινή χαρά πληροφορηθήκαμε το νέο της επαναπρόσληψης των απολυμένων εργαζομένων της Βιομηχανίας Λιπασμάτων στις εργασίες τους και μάλιστα με τους όρους που ίδιοι διεκδίκησαν δικαστικά και κινηματικά όλη την προηγούμενη σκληρή γι’ αυτούς περίοδο. Η συνεπής, ενωτική και αγωνιστική τους στάση όλον αυτό τον καιρό απέδειξε για άλλη μια φορά ότι καμιά υπόθεση δεν είναι χαμένη κι ότι τα πάντα μπορούν να κερδηθούν με αγώνα, αλληλεγγύη και συμπαγή συνδικαλιστική οργάνωση.

Η Λαϊκή Ενότητα Καβάλας στάθηκε με συνέπεια στο πλευρό των απολυμένων των Λιπασμάτων από την πρώτη στιγμή και στήριξε με όλες της τις δυνάμεις το δίκαιο και μακρύ αγώνα τους. Σήμερα μοιραζόμαστε τη χαρά τους και εκφράζουμε τις ευχές μας στους ίδιους και στις οικογένειές τους για μια νέα ελπιδοφόρα αρχή στις ζωές τους και για δημιουργική επιστροφή στο φυσικό εργασιακό τους χώρο.

Ωστόσο, θεωρούμε τη νίκη αυτή των εργαζομένων ημιτελή και ανολοκλήρωτη καθώς η Βιομηχανία των Λιπασμάτων παραμένει στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων και μάλιστα πολυδιασπασμένη ως εταιρία και αδύναμη σε σχέση με το παρελθόν της ως Β.Φ.Λ. Για τη Λαϊκή Ενότητα ο πολιτικός αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική επιστροφή της βιομηχανίας υπό δημόσιο έλεγχο, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, απαλλαγμένη από όλες εκείνες τις παθογένειες του πελατειακού κράτους του παρελθόντος που τελικά οδήγησαν στο μαρασμό, στην υποβάθμιση και τελικά στο ξεπούλημα της Β.Φ.Λ.

Μέχρι που το εργοστάσιο να παράγει ξανά φτηνά και ποιοτικά λιπάσματα που θα στηρίξουν το μικρομεσαίο αγρότη της χώρας μας στον αγώνα για μια νέα παραγωγική ανασυγκρότηση, αδέσμευτη και ακηδεμόνευτη, έξω από την Ευρωζώνη και το καταστροφικό Ευρω-νόμισμα. Η νίκη των απολυμένων εργαζομένων αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα. Οι μελλοντικές διεκδικήσεις πρέπει ακόμα να έχουν στον πυρήνα τους το αίτημα για εκσυγχρονισμό του εργοστασίου και τη λειτουργία του με σεβασμό στο περιβάλλον, μιας και οι επιπτώσεις της λειτουργίας του ειδικά το τελευταίο διάστημα είναι επιβαρυντικές για τους κατοίκους της γύρω περιοχής. Ο αγώνας συνεχίζεται»!

Δελτίο Τύπου