Συμπαράταξη Πολιτών: Θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού

Επίσκεψη των δημοτικών συμβούλων και του επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας στη ΔΕΥΑΚ-«Σημαία» της παράταξης το νερό να παραμείνει ένα δημόσιο και κοινωνικό αγαθό

Ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Συμπαράταξη Πολιτών, Άρης Βέρρος, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους Σωτήρη Σωτηριάδη και Νίκο Μουρτασάγα, επισκέφτηκαν τη ΔΕΥΑ Καβάλας με σκοπό να συζητήσουν με τους εργαζομένους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος.

Ο κ. Βέρρος επανέλαβε τη στήριξη της Συμπαράταξης Πολιτών «στον καθημερινό και πολύχρονο αγώνα των εργαζομένων, που παρά τη μείωση μισθών, την αύξηση του όγκου εργασίας μετά τη συγχώνευση των δύο ΔΕΥΑ (Καβάλας και Φιλίππων) και τη μείωση προσωπικού, συνεχίζουν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες».

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση της δημοτικής παράταξης για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού, η οποία θα υποβαθμίσει την ποιότητά του και την ασφάλεια των δικτύων και θα έχει ως μόνο στόχο την κερδοσκοπία. «Θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης. Για εμάς το νερό είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό», τόνισε ο Άρης Βέρρος και σημείωσε τη θέση της Συμπαράταξης Πολιτών για την εφαρμογή κλιμακωτού τιμολογίου, την προσαρμογή, δηλαδή, της τιμής του κυβικού στην κατανάλωση, με στόχο την αποθάρρυνση των μεγάλων καταναλώσεων.

Τέλος, όσον αφορά στο αποχετευτικό, τονίσθηκε η απουσία πολιτικής για τη διαχείριση της λυματολάσπης που ως αποτέλεσμα έχει την απώλεια θέσεων εργασίας και την παράλληλη επιβάρυνση του περιβάλλοντος. «Στόχος μας παραμένει η παροχή ποιοτικότερου και φθηνότερου νερού για τους δημότες της Καβάλας», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών.