Κωστής Σιμιτσής: Η Δημοτική Αρχή εκμεταλλεύεται πολιτικά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

Το σχόλιο του τ. δημάρχου Καβάλας για την απόφαση της Διοίκησης να «φέρει» στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα για το «Μακεδονικό»

Ηπρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για το 2018, πέρα από την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανο (διαβάστε το ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες εδώ), είχε και «ένταση» που δημιουργήθηκε όταν η πλειοψηφία ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να εγκρίνουν ένα ψήφισμα για το «Μακεδονικό» που να δηλώνει, μέσες-άκρες, ότι το Σώμα δεν δέχεται τη χρήση της λέξης «Μακεδονία» ή παραγώγων της στην ονομασία της γειτονικής χώρας των Σκοπίων.

Η κίνηση αυτή της Δημοτικής Αρχής «ξάφνιασε» την Αντιπολίτευση, με το ψήφισμα να «περνάει» τελικά κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των συμβούλων της Διοίκησης συν αυτές του Βαγγέλη Παππά, του Παράσχου Αγανικόλα και της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Κατερίνας Ιωαννίδου.

Λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση, ο τ. δήμαρχος και επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Κωστής Σιμιτσής σχολίασε σχετικά στο facebook:

«Σήμερα η διοίκηση του Δήμου μάς αιφνιδίασε φέρνοντας ένα ψήφισμα για την ονομασία της FYROM (της «Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» – Former Yugoslav Republic of Macedonia). Με όρους αποκλεισμού δηλώθηκε ότι «σήμερα θα μετρηθούμε» και διατυπώθηκε πως «θα είμαστε συνένοχοι» αν δεν συμφωνήσουμε στο ψήφισμα (σε μειοδοσία, προφανώς).

Φοβάμαι ότι ο χώρος της Νέας Δημοκρατίας οδηγείται και πάλι σε λάθος δρόμους. Κάποιοι για να πιέσουν την κυβέρνηση εκμεταλλεύονται πολιτικά το θέμα και εξωθούν τα πράγματα προς τα άκρα. Μετατρέπουν την αγάπη όλων μας για την πατρίδα μας σε εργαλείο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Αν το πετύχουν, σε λίγα χρόνια πάλι θα θρηνολογούμε για τις χαμένες ευκαιρίες και θα αναρωτιόμαστε γιατί χρόνο με τον χρόνο οι λύσεις στα εθνικά μας θέματα γίνονται ολοένα και χειρότερες».