Γιώργος Καλαντζής: Η κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης, άλλη μια υποβάθμιση της Καβάλας

Ο πρώην υπουργός ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την απόφασή της και «συνδέει» το «λουκέτο» με το «Μακεδονικό» ζήτημα

Στον απόηχο του δημοσιεύματος της Εφημερίδας Νέα Εγνατία που αποκάλυψε το πρωί της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου 2018 ότι καταργείται το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης (διαβάστε σχετικά εδώ), ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλαντζής σχολίασε σχετικά:

«Η κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης με έδρα το Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου αποφασίστηκε από το Γενικό Αεροπορικό Συμβούλιο, έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες αποψιλώσεις κρατικών υπηρεσιών που είχαν έδρα την Καβάλα. Η κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος αλλάζει τον γεωστρατηγικό χάρτη της χώρας αφού στην ουσία καταργεί στην πράξη την ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας στη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων από την περιοχή μας. Το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης είναι το τελευταίο επιχειρησιακό χερσαίο τμήμα στην Βόρεια Ελλάδα. Η μείωση των ατόμων που κάλυπταν θέσεις στη Μονάδα της Χρυσούπολης θεωρείται δεδομένη. Σαφώς και μιλάμε για άλλη μία υποβάθμιση της Καβάλας με την υπογραφή της σημερινής Κυβέρνησης.

Υ.Γ.: Στη σημερινή συγκυρία με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ανοιχτό, δεν έπρεπε καν να συζητούμε για κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος από το αεροδρόμιο μας που φέρει την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος».
Ας προβληματιστούμε…