Δήμος Παγγαίου: Αθώος ο Βασίλης Ξουλόγης για την υπόθεση του αρσενικού στο νερό της Νικήσιανης

Ο τέως δήμαρχος Παγγαίου αθωώθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας και για τις 2 υποθέσεις οι οποίες αφορούσαν το ίδιο θέμα, δηλώνοντας δικαιωμένος από το αίσιο κλείσιμο της υπόθεσης

Αθώος… δις κρίθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου 2018 ο τέως δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας για την κατηγορία της «έκθεσης σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση» για τη γνωστή υπόθεση του αρσενικού το οποίο είχε εντοπιστεί στο νερό της Νικήσιανης, της Γεωργιανής και του Αγίου Χριστοφόρου, κάτι που επιβεβαιώθηκε μετά από υδατοληψίες.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, μετά τις καταγγελίες του πρώην δημάρχου Παγγαίου Παράσχου Σιμούδη και του πρώην προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νικήσιανης Φραγκίσκου Σοφτά.

Μετά από συνεχείς αναβολές της δίκης, τελικά το Δικαστήριο αθώωσε τον τέως δήμαρχο Παγγαίου και για τις 2 υποθέσεις οι οποίες αφορούσαν το ίδιο θέμα, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε δόλος κι ότι ο κ. Ξουλόγης έπραξε τα δέοντα για την αντιμετώπιση του φαινομένου κατά την περίοδο η οποία ακολούθησε των καταγγελιών.

«Μετά από τόσα χρόνια δικαιωθήκαμε», δήλωσε λιτά στο KAVALA POST ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, φανερά ανακουφισμένος από το αίσιο κλείσιμο της υπόθεσης.