Στην Καβάλα ο Ανδρέας Νεφελούδης. Συναντήσεις με Σωματεία στο Εργατικό Κέντρο

Το πρόγραμμα ενός ταξιδιού που είχε προαναγγελθεί σχεδόν έναν χρόνο πριν - Ποιους θα συναντήσει στο ΕΥΚ - Δεν θα πάει τελικά στη ΒΦΛ

Με την πρωινή πτήση από Αθήνα έφτασε το πρωί της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου 2018 στην Καβάλα ο Ανδρέας Νεφελούδης. Τελικώς, μετά από διαβουλεύσεις με τη διοίκηση των Λιπασμάτων, αποφασίστηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας να μη βρεθεί τελικά στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη.

Αφορμή της έλευσής του στην Καβάλα δεν είναι άλλη από την «επιστροφή» των Απολυμένων των Λιπασμάτων στις θέσεις εργασίας τους. Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Γραμματέας είχε «υποσχεθεί» να κάνει αυτό το ταξίδι σχεδόν έναν χρόνο πριν, όταν και πάλι είχε βρεθεί στην Καβάλα για το θέμα της ΒΦΛ.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης Νεφελούδη στην πόλη βρίσκεται το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας. Εκεί θα βρίσκεται από τις 18:00 ο Γενικός Γραμματέας. Αρχικά θα μιλήσει στο Σωματείο των Εργαζομένων στα Λιπάσματα και αμέσως μετά θα έχει επαφές με Σωματεία που δραστηριοποιούνται στην πόλη και τον νομό, όπως της ΔΕΥΑΚ, των Λιμενεργατών, των καθαριστριών, του κλάδου του φαρμάκου, των οικοδόμων κ.ά.

Ο κ. Νεφελούδης θα ακούσει τα προβλήματα των εργατικών σωματείων, θα ενημερωθεί και θα ενημερώσει. Πριν και μετά τις συναντήσεις στο ΕΥΚ, το πρόγραμμα του κ. Γενικού παραμένει «ανοιχτό» για επαφές με θεσμικό αλλά και κομματικό χαρακτήρα.