Γ. Εριφυλλίδης: Ο Κ. Σιμιτσής παρακαλούσε να «μπει» στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού, αλλά έφαγε… «πόρτα»!

«Καρφιά» του πολιτευτή και υιού του πρώην δημάρχου με αφορμή σχόλιο του επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης για το λιμανάκι των Σφαγείων

Οχαρακτηρισμός «φαραωνικός» που χρησιμοποίησε σε ανακοίνωσή του (διαβάστε την εδώ) ο Κωστής Σιμιτσής για μια μελέτη αξιοποίησης της περιοχής γύρω από το Λιμανάκι των Σφαγείων επί θητείας του Στάθη Εριφυλλίδη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υιού του Γιάννη ο οποίος εξαπολύει μία «επίθεση» στον τ. δήμαρχο επί… προσωπικού.

Ο δικηγόρος και πολιτευτής του Ποταμιού στην Καβάλα κάνει λόγο για «αγωνία» του κ. Σιμιτσή «να γαντζωθεί στις παρυφές της δημοσιότητας» αλλά και για γνωστό «υφάκι» που τον χαρακτηρίζει.

Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει η επιλογή του κ. Εριφυλλίδη να «αποκαλύψει» ότι τον Σεπτέμβριο του 2015, ο κ. Σιμιτσής «παρακαλούσε» να «μπει» ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο -με λίστα- του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά έφαγε… «πόρτα»!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Εριφυλλίδη.

Η περίοδος Σιμιτσή, το απόλυτο… τίποτα!

«Ο κύριος Σιμιτσής έσπευσε με το γνωστό υφάκι του να ειρωνευτεί το Στάθη Εριφυλλίδη για ένα δήθεν «φαραωνικό» σχέδιο στο λιμανάκι των Σφαγείων. Παίρνω την πρωτοβουλία να απαντήσω εγώ γιατί γνωρίζω ότι είναι απόφαση του Στάθη Εριφυλλίδη να μην ασχολείται και να μην απαντά σε ψέματα, συκοφαντίες και ανοησίες. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι τέτοιο σχέδιο ουδέποτε υπήρξε και ότι επί δημαρχίας Στάθη Εριφυλλίδη ξεκίνησαν οι απαραίτητες ενέργειες για να νομιμοποιηθεί το λιμανάκι των Σφαγείων.

Από τη μια, κατανοώ απόλυτα και σέβομαι την αγωνία του κυρίου Σιμιτσή να γαντζωθεί με κάθε τρόπο στις παρυφές της δημοσιότητας. Την έζησα αυτή την αγωνία το Σεπτέμβριο του 2015, όταν παρακαλούσε να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Ποταμιού στην Καβάλα στις εκλογές με λίστα (έφαγε βέβαια μια ωραιότατη και ηχηρή «πόρτα»).

Από την άλλη, όμως, σκέφτομαι ότι καλύτερα να σε θυμάται και να σε νοσταλγεί η πόλη σου λόγω των έργων που άφησες (έστω και «φαραωνικών» κατά την άποψη μερικών), παρά να έχει καταγραφεί η οκταετία σου στην ιστορία της Καβάλας ως η περίοδος του απόλυτου τίποτα, της μηδενικής παραγωγής έργου και των χαμένων ευκαιριών».