ΠΑΣΟΚ Καβάλας: Η τελευταία συνάντηση με την οποία κλείνει ένα πολιτικό κεφάλαιο δεκαετιών [φωτογραφίες]

Κοπή βασιλόπιτας στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας με ισχυρούς συμβολισμούς, αισιοδοξία για τον νέο φορέα του Κινήματος Αλλαγής, περίσσια συγκίνηση, αλλά και... ίχνη προβληματισμού για το μέλλον της πολιτικής παρακαταθήκης του ΠΑΣΟΚ

Από έναν ισχυρό συμβολισμό συνοδεύτηκε η κοπή της βασιλόπιτας των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2018 στα κατάμεστα γραφεία του κόμματος.

Ουσιαστικά ήταν η τελευταία κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας ως ΠΑΣΟΚ, καθώς, πλέον, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα έχει γυρίσει σελίδα, περνώντας σε ένα νέο ιστορικό πολιτικό κεφάλαιο, συναπαρτίζοντας μαζί με άλλες δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις της χώρας το Κίνημα Αλλαγής.

Παλιά και νέα στελέχη δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους, εκφράζοντας, παράλληλα, την αισιοδοξία ότι το Κίνημα δε θα αλλάξει πολιτικό προσανατολισμό και θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας δύσκολης, πολιτικά και κοινωνικά, εποχής.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιορδάνης Χοροζίδης, ο τέως υπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης, οι τέως βουλευτές Δημήτρης Παπουτσής και Ηλίας Παπαδόπουλος, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, οι τέως Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της ΠΑΜ-Θ Γιώργος Γερομάρκος και Κώστας Παπακοσμάς, ήταν μερικά από τα στελέχη τα οποία παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, εκφράζοντας την αγωνία τους για τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και τον -εύλογο για πολλούς- προβληματισμό για το πώς θα συνδιαμορφώνεται, πλέον, η πολιτική ατζέντα σε συνεργασία με τους υπόλοιπους πολιτικούς φορείς οι οποίοι συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής είτε σε τοπικό είτε σε ευρύτερο επίπεδο.

«Τους 2 μήνες που ακολούθησαν της εκλογής του επικεφαλής μας θα μπορούσαμε να τους εκμεταλλευτούμε πολιτικά με την υφιστάμενη οργανωτική μας υποδομή, αναδεικνύοντας πολιτικά ζητήματα ή βάζοντας εμείς την πολιτική μας ατζέντα, σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο. Χάσαμε ένα σημαντικό δίμηνο», ήταν ένας από τους προβληματισμούς των στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ ο οποίος εκφράστηκε από τον κ. Παπουτσή.

Ωστόσο αυτοί οι προβληματισμοί, όπως και τα ερωτήματα για το μέλλον της πολύχρονης πολιτικής παρακαταθήκης του κόμματος, δεν αλλοίωσαν το ισχυρό συγκινησιακό κλίμα της μέρας, καθώς κοινός τόπος όλων ήταν ότι «βρισκόμαστε εδώ για τελευταία φορά ως ΠΑΣΟΚ κι αυτό έχει έναν πολύ ισχυρό συμβολισμό για όλους όσοι υπηρετήσαμε και υπηρετούμε την παράταξη και τη χώρα εδώ και δεκαετίες», όπως είπε ο κ. Παπουτσής, ξεκαθαρίζοντας, πάντως, έμμεσα ότι σε κάθε περίπτωση, η συναισθηματική «αναπόληση» του πολιτικού παρελθόντος του κόμματος -προϊόν του συγκινησιακού κλεισίματος ενός μεγάλου κεφαλαίου- δε θα αποτελέσει τροχοπέδη στη συνεργασία με τους υπόλοιπους πολιτικούς φορείς του Κινήματος Αλλαγής.

Δείτε φωτογραφίες από την ιστορική, για το τοπικό ΠΑΣΟΚ, κοπή της βασιλόπιτας