Βαγγέλης Παππάς: Τελικά η κ. Τσανάκα είναι δήμαρχος της Καβάλας ή «ουρά» της Περιφέρειας και του Λαμπάκη;

Για... χαριτωμενιές και καμία διεκδίκηση από τη διοίκηση του δήμου κάνει λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση, αλλά και για άλλοθι «για να μη συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα μεγάλα θέματα της τοπικής κοινωνίας»

Την οργισμένη αντίδραση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση Βαγγέλη Παππά προκάλεσε το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2018 στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας η προτροπή της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα να μη συζητηθούν τα προ ημερησίας διατάξεως θέματα, αλλά μόνον τα τακτικά, επικαλούμενη κούραση μετά από τις συνεχείς συνεδριάσεις στο Συμβούλιο της ΠΕΔ στην Κομοτηνή και κατόπιν στη ΔΙΑΑΜΑΘ (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Ο κ. Παππάς εξηγεί στον ALPHA Radio 88,6 τους λόγους για τους οποίους αντέδρασε τόσο έντονα στο αίτημα της δημάρχου Καβάλας, λέγοντας ότι «από το τέλος του Δεκέμβρη η διοίκηση επικαλείται διάφορους λόγους για να μη συζητήσει διάφορα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Θα μπορούσαν να αναλάβουν να κάνουν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι αναπληρωτές της και εκείνη να πάει να ξεκουραστεί. Όμως οι άλλες παρατάξεις δεν ήταν στη δική μου λογική και τελικά δε συζητήθηκαν τα προ ημερησίας διάταξης θέματα».

«Δεν μπορεί η Τσανάκα να μου κουνάει εμένα το δάκτυλο όταν έχει κάνει την Καβάλα ουρά του Λαμπάκη»

Ο κ. Παππάς συνέχισε εξηγώντας για την στάση του στο Δημοτικό Συμβούλιο πως «Δεν έχω δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα στην κ. Τσανάκα, αλλά στα μεγάλα θέματα είμαι απέναντι. Δεν μπορεί η Τσανάκα να μου κουνάει εμένα το δάκτυλο όταν έχει κάνει την Καβάλα “ουρά” της Περιφέρειας και ουρά του Λαμπάκη. Την ενδιαφέρει να κάνει… χαριτωμενιές και με αυτά και τα άλλα η Καβάλα έχει φτάσει στον πάτο. Προσπέρασαν την Καβάλα (σ.σ.: η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ) σα να μην έχει να δείξει τίποτα ως τουριστικός προορισμός, προβάλλοντας την… καριόκα της Ξάνθης. Για την κρουαζιέρα δεν κάνανε τίποτα και έπεσε. Δεν υπάρχει πια τίποτα, ε όχι και να κουνάει το δάκτυλο σε ‘μένα. Ε όχι και σε ‘μένα… Χάσαμε το Νοσοκομείο, θα χάσουμε την Καλαμίτσα, θα τα χάσουμε όλα. Υπάρχει διεκδίκηση; Είναι η κ. Τσανάκα δήμαρχος της Καβάλας ή είναι ουρά των υπολοίπων δημάρχων; Θυμάστε τις αγκαλιές με τον Άδωνι; Θυμάστε το 50-50 για το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου; Εδώ μιλάμε πως έχουν γίνει φοβερά πράγματα και η πόλη έχει πάει πίσω».

«Ήμουν διαλλακτικός σε θέματα διαχείρισης, διαφωνούσα όμως στα θέματα όπως του Ασημακόπουλου ή του λιμανιού»

Ο κ. Παππάς συνέχισε στο ίδιο ύφος υποστηρίζοντας: «Κάποιος θα πει ότι όλα αυτά λέγονται γιατί έρχονται εκλογές, όμως εγώ ήμουν διαλλακτικός σε ό,τι λεγόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, κυρίως σε θέματα διαχείρισης. Διαφωνούσα, όμως, στα θέματα του Ασημακόπουλου, του λιμανιού, σε όλα τα μεγάλα θέματα. Όπως αποφασίστηκε, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα δοθεί χρόνος για να συζητηθούν όλα τα θέματα που πήγαν πίσω. Για ‘μένα το θέμα είναι να υπάρχει ένας ζωντανός δήμος, ένας δήμαρχος που δεν κουράζεται για να πάει η πόλη μπροστά. Όταν προβάλλονται τέτοια θέματα σημαίνει ότι έχουμε χάσει τον βηματισμό μας, την ανάσα μας… Εμείς που είμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ, κουραζόμαστε; Ξέρω πώς είναι τα Δημοτικά Συμβούλια, υπήρξαν Δημοτικά Συμβούλια πολύ πιο δύσκολα από το τελευταίο και υπάρχουν πολλά παραδείγματα».