Καβάλα-Φίλιπποι Ανοιχτή Πόλη: Άρωμα… εκλογών και ανακοίνωση Σιμιτσή ότι δε θα «ξανακατέβει» για υποψήφιος δήμαρχος [φωτογραφίες]

Σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διαδοχή του τέως δημάρχου Καβάλας-Ενωτικό κλίμα στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την κοπή της βασιλόπιτας-«Σιγή ιχθύος» για τη διαδοχή

Μετά από 2 θητείες ως δήμαρχος Καβάλας και 1 ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Καβάλα-Φίλιπποι Ανοιχτή Πόλη Κωστής Σιμιτσής ανακοίνωσε και επίσημα ότι δε θα θέσει υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο στις επόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η ανακοίνωση έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2018 κατά την κοπή της βασιλόπιτας των μελών και των φίλων της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου στο καφέ-μπαρ OCEAN, ενώ ο κ. Σιμιτσής δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν τίθεται θέμα παράδοσης «δαχτυλιδιού» διαδοχής, καθώς σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εκλογή νέου επικεφαλής της παράταξης.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η παράταξη θα κερδίσει τις εκλογές το 2019, γιατί το αξίζει» και σχολίασε ότι οι λόγοι για τους οποίους η Ανοιχτή Πόλη έχασε τις προηγούμενες εκλογές «δεν αφορούν την αδιαμβισβήτητη ποιότητα των στελεχών μας και οι Καβαλιώτες θα αντιληφθούν ότι έκαναν κάποιο λάθος το 2014», ενώ δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα στην παράταξη και σε όποιον τεθεί επικεφαλής.

Αναδρομή σε πορεία «στρωμένη με αγκάθια και θριάμβους»

Ο κ. Σιμιτσής έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία της παράταξης από το 2006 μέχρι και σήμερα, κάνοντας λόγο για μια πορεία γεμάτη «μεγάλες αλλαγές, ρήξεις και ανατροπές, στην οποία συναντήσαμε την έχθρα και τον φανατισμό, ξεπεράσαμε ίντριγκες και δολοπλοκίες, αντιμετωπίσαμε ύβρεις και συκοφαντίες, ενώσαμε δήμους, επιχειρήσεις και υπηρεσίες κατά τον “Καλλικράτη”, χωρίς να στάξει σταγόνα αίμα, ζήσαμε την εποχή των μνημονίων, της υποτίμησης της δουλειάς και των υπαλλήλων και παρ’ όλα αυτά, βάλαμε την Καβάλα σε κίνηση και κρατήσαμε τον δήμο ζωντανό, αφήνοντας το 2014 πλεόνασμα 3 εκ. ευρώ και 5 εκ. τραπεζικές καταθέσεις στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Ακόμα και στο ΔΗΠΕΘΕ και στην πολύπαθη ΔΕΥΑΚ αφήσαμε πλεόνασμα».

Ο τέως δήμαρχος αναφέρθηκε εν συντομία στα έργα τα οποία άφησε πίσω της η παράταξη, δηλώνοντας περήφανος για αυτά, έργα τα οποία «άλλα έκλεψε κι άλλα ξέχασε η σημερινή διοίκηση του δήμου», αναφέροντας ενδεικτικά κάποια εξ αυτών, όπως οι «4 Παιδικοί Σταθμοί τους οποίους φτιάξαμε, τα νέα σχολεία ή αυτά που ανακαινίσαμε ριζικά, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Γηροκομείο, το πάρκο ΑμεΑ στην Καλαμίτσα, οι πλωτές εξέδρες, η Περιμετρική, ο Ε61, τα έργα που εντάξαμε στο ΕΣΠΑ, οι καινούριοι δρόμοι και οι ασφαλτοστρώσεις, το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, οι νέες υποδομές στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και η σημαντική κοινωνική πολιτική στην οποία δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα».

Όσον αφορά την κριτική την οποία δέχεται η παράταξη για τα χρόνια που βρίσκονταν στη διοίκηση του δήμου, ο κ. Σιμιτσής σχολίασε ότι «πάντα χτυπούν τα καρποφόρα δέντρα οι περαστικοί και οι τυχάρπαστοι, οι “πουθενάδες”, αυτοί που σήμερα βρίσκονται στα πράγματα».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν σχεδόν όλα τα μέλη της παράταξης, όπως οι Θόδωρος Μουριάδης, Λεωνίδας Παππάς, Χριστόδουλος Μιχαλάκης, Χρήστος Τσοχαταρίδης, Άννα Σπανδώνη, Ανέστης Δημητριάδης, Νίκος Κούτρας, Θόδωρος Παπαδόπουλος, Σάββας Εμφιετζής, Κώστας Πεφάνης, Παύλος Ηλιάδης και Παύλος Χαβιαρόπουλος, ο τέως υπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης και οι τέως βουλευτές Δημήτρης Παπουτσής και Ηλίας Παπαδόπουλος, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς και ο τέως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παπακοσμάς.

Για την ιστορία, το φλουρί έπεσε στις Κρηνίδες και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο.