Εγκαίνια ΕΠΑΛ Θάσου και επίσημα «δια χειρός» υφυπουργού Παιδείας-Υπόσχεση για ενίσχυση με νέες ειδικότητες

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης επισκέφτηκε το νησί μαζί με τους κυβερνητικούς βουλευτές της Καβάλας για να κόψει την κορδέλα στην εκπαιδευτική μονάδα, ενώ νωρίτερα είχε επισκεφτεί το ΕΠΑΛ Χρυσούπολης

Τα εγκαίνια του παραρτήματος του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης στη Θάσο, το οποίο ήδη λειτουργεί, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2018 ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στους Νομούς Καβάλας και Ξάνθης.

Ο κ. Μπαξεβανάκης, συνοδευόμενος από τους 3 βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Γιώργου Παπαφιλίππου και παρουσία του δημάρχου Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συνομίλησε με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς τους οποίους ενημέρωσε ότι στον προγραμματισμό τού υπουργείου είναι η ενίσχυση του ΕΠΑΛ με νέες ειδικότητες.

«Το παράρτημα ΕΠΑΛ στη Θάσο θα αυτονομηθεί τα επόμενα χρόνια. Αποτελούσε αίτημα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, καθώς οι μαθητές από το νησί ήταν υποχρεωμένοι να μετακινούνται καθημερινά στο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης στο ηπειρωτικό τμήμα του Νομού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός, ο οποίος νωρίτερα επισκέφτηκε και το ΕΠΑΛ Χρυσούπολης, όπου ενημέρωσε τους μαθητές για τις αλλαγές που γίνονται στη λειτουργία των Επαγγελματικών Λυκείων, ενώ επισήμανε τη βαρύτητα την οποία δίνει το υπουργείο Παιδείας στην επαγγελματική εκπαίδευση με στόχο την ομαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Η περιοδεία του κ. Μπαξεβανάκη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα συνεχιστεί και την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, όπου θα βρεθεί στην Ξάνθη με σκοπό να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα και συναντήσεις με συνδικαλιστικούς φορείς της εκπαίδευσης.

*Φωτογραφία: ΕΡΤ