Το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας στο επίκεντρο της ομιλίας του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα [φωτογραφίες]

Ο Πάνος Ρήγας μίλησε «Για την Ελλάδα της Νέας Εποχής» αναφερόμενος παράλληλα στα μείζονα θέματα τα οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα εντός κι εκτός συνόρων

Με την κεντρική ομιλία στην κατάμεστη αίθουσα «Φίλιππος» του ξενοδοχείου Airotel Galaxy με θέμα «Για την Ελλάδα της Νέας Εποχής. Δίκαιη Ανάπτυξη-Ισότητα-Κοινωνική Δικαιοσύνη», παρουσία των τριών κυβερνητικών βουλευτών της Καβάλας κ. κ. Εμμανουηλίδη, Μορφίδη και Παπαφιλίππου και στελεχών του κόμματος, ολοκλήρωσε το βράδυ της Τρίτης 20 Μαρτίου 2018 την πρώτη μέρα της περιοδείας του στην Καβάλα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας.

Ο κ. Ρήγας, όπως και κατά τη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε το μεσημέρι της ίδιας μέρας από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (διαβάστε σχετικά εδώ), στάθηκε κυρίως στο τέλος της 4ης αξιολόγησης και στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας στη «μετά μνημονίων» εποχή, ενώ επέμεινε στην προοπτική της στήριξης της Ελλάδας στις δικές της δυνάμεις, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική, αλλά και στα μείζονα εθνικά θέματα με επίκεντρο την ονοματοδοσία των Σκοπίων και την κρίση με την Τουρκία, θέματα τα οποία διάγουν μια κρίσιμο περίοδο.

Ο κ. Ρήγας εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης και κυρίως κατά της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «αντικοινωνική αντιπολιτευτική πρακτική», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σκάνδαλα, απόρροια του «συστήματος διαπλοκής» το οποίο, όπως είπε, η κυβέρνηση πολεμάει με έργα και όχι με λόγια.

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο θέμα των Λιπασμάτων, παρουσία αρκετών πρώην απολυμένων στην αίθουσα και στην άρνηση της διοίκησης του εργοστασίου να του επιτρέψει την είσοδο, ενώ στα «εν οίκω» πρόταξε την ενότητα, μην αφήνοντας περιθώρια για σενάρια πρόωρων εκλογών.