Δήμητρα Τσανάκα: Τεράστιο το βάρος της κληρονομιάς που μας άφησε η Επανάσταση του 1821

Το μήνυμα της δημάρχου Καβάλας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Αγαπητές συνδημότισσες,
Αγαπητοί συνδημότες,
Σε μια εποχή αλλαγών και έντονης αβεβαιότητας και ανασφάλειας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να αποδείξουμε περισσότερο από ποτέ στην πράξη ότι εμπνεόμαστε σταθερά από τις ίδιες πανανθρώπινες αξίες που όπλισαν τους αγωνιστές της Ανεξαρτησίας.
Κι αυτό είναι η ελάχιστη αρμόζουσα αναγνώριση της θυσίας τους.

Η διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, είναι ημέρα κατάνυξης και απόδοσης τιμής σε όλες και όλους όσοι θυσιάστηκαν στο όνομα της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας.
Είναι μια ηχηρή υπενθύμιση του χρέους όλων μας να ανταποκρινόμαστε έμπρακτα στο δικό τους παράδειγμα με έργα ειρήνης που εμπεδώνουν και διευρύνουν όσα εκείνοι μας προσέφεραν.
Στο πνεύμα αυτό, πρέπει να εργαζόμαστε σκληρά και μεθοδικα. Για μια κοινωνία ευκαιριών, αλληλεγγύης και στήριξης των αδυνάτων. Για μεταρρυθμίσεις που θα αναβαθμίζουν θεσμικά τη Δημοκρατία και θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο στο διεθνές σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Χρέος μας να εργαζόμαστε όλοι μαζί συλλογικά ως Έθνος, ώστε οι νέοι και οι νέες μας να μπορούν να αντικρίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.
Όποιος Έλληνας αναλογίζεται σήμερα την πορεία και την ιστορία της Ελλάδας, το πώς φθάσαμε εδώ που είμαστε, συναισθάνεται και το τεράστιο βάρος της κληρονομιάς που μας άφησε η Επανάσταση του 1821, το καθήκον να διαφυλάξουμε αυτά που οι πρόγονοί μας μάς εξασφάλισαν με αίμα και θυσίες, την υποχρέωση να μεριμνούμε για την προάσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της προόδου, την ευθύνη να είμαστε ενωμένοι και με όπλο αυτή την ενότητα να αντιμετωπίζουμε τους κινδύνους και τις προκλήσεις.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΕ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ.

Δήμητρα Τσανάκα
Δήμαρχος Καβάλας