Ο Σωκράτης Φάμελλος καλεί εκ νέου τους δήμους Θάσου και Νέστου να «συμμορφωθούν» για να προχωρήσουν οι Δασικοί Χάρτες

Μόλις... 15 δήμαρχοι ανταποκρίθηκαν στην προ μηνός έκκληση του αναπληρωτή ΥΠΕΝ και οι κ.κ. Χατζηεμμανουήλ και Τσομπανόπουλος δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς

Νέα επιστολή απέστειλε τη Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου 2018 ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος προς τους δημάρχους οι οποίοι σύμφωνα με το ν. 4519/2018 υποχρεούνται μέχρι τις 15 Μαΐου 2018 να οριοθετήσουν τα οικιστικά περιγράμματα των δήμων τους στους δασικούς χάρτες (είτε αναρτημένους, είτε προς κατάρτιση).

Υπενθυμίζεται ότι έναν μήνα πριν, ο υπουργός είχε στείλει την πρώτη του επιστολή σε 173 δημάρχους της Επικράτειας (διαβάστε σχετικά εδώ) καλώντας τους να «διευκολύνουν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό σε εθνικό και, φυσικά, σε δημοτικό επίπεδο». Και τότε, αποδέκτες της επιστολής Φάμελλου ήταν οι δήμαρχοι Θάσου και Νέστου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ και Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Σύμφωνα με το νόμο 3889/2010 οριοθετούνται τα παρακάτω περιγράμματα:

 • Από την Υπηρεσία Δόμησης τα εγκεκριμένα σχέδια πόλης του δήμου (παρ. 2α άρθρου 23)
 • Από την ίδια υπηρεσία τυχόν άλλα σχέδια πόλης του δήμου (παρ. 2β άρθρου 23)
 • Από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου οι οικιστικές πυκνώσεις (παρ. 4 άρθρου 23) μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Σωκράτης Φάμελλος υπενθυμίζει την από 5 Μαρτίου 2018 προηγούμενη επιστολή του για το ίδιο θέμα και επισημαίνει ότι μόλις 15 δήμοι έχουν συμμορφωθεί και εφαρμόσει το παραπάνω νομικό πλαίσιο από τότε.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κλείνει την επιστολή παρακαλώντας τους εναπομείναντες δημάρχους για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών τους, ώστε να συμβάλλουν τα μέγιστα τόσο στο έργο των δασικών χαρτών, όσο και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών τους, καθώς η καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαΐου 2018 πλησιάζει.

Οι δήμοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης που έλαβαν την επιστολή Φάμελλου είναι αναλυτικά:

 1. ΑΒΔΗΡΩΝ
 2. ΑΡΡΙΑΝΩΝ
 3. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
 4. ΘΑΣΟΥ
 5. ΙΑΣΜΟΥ
 6. ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
 7. ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ
 8. ΜΥΚΗΣ
 9. ΝΕΣΤΟΥ
 10. ΞΑΝΘΗΣ
 11. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
 12. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
 13. ΣΟΥΦΛΙΟΥ
 14. ΤΟΠΕΙΡΟΥ