Απάντηση Μαρκόπουλου σε ΣΥΡΙΖΑ για ατμοσφαιρική ρύπανση: Εδώ και τώρα, σταματήστε να προσποιείστε ότι δεν καταλαβαίνετε!

Επί... προσωπικού απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας σε μια «εμπαθή» ανακοίνωση που «βρίθει από στοχευμένες αναλήθειες»

Ακαριαία ήταν η απάντηση του Θόδωρου Μαρκόπουλου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην οποία η οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος τού καταλόγιζε «βαριές» ευθύνες για τη μη πραγματοποίηση μετρήσεων στις «ευαίσθητες» περιοχές της Νέας Καρβάλης και του Χαλκερού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κάνει λόγο για μία «εμπαθή» ανακοίνωση και καλεί τους «εμπνευστές» της να σταματήσουν «εδώ και τώρα» να ρίχνουν την «μπάλα» στην… εξέδρα, εννοώντας ότι ευθύνη για τη διενέργεια μετρήσεων έχει το αρμόδιο Υπουργείο της κυβέρνησης και όχι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Μαρκόπουλου.

Δεν είναι δυνατόν να μένουν στο απυρόβλητο οι κατεξοχήν υπεύθυνοι…

«Εδώ και τώρα, χωρίς εκπτώσεις, καλούνται οι εμπνευστές της σημερινής ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας να αντιληφθούν ότι η ευθύνη μέτρησης των ατμοσφαιρικών ρύπων με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση του κάλλους κάθε περιοχής στην ελληνική επικράτεια βαραίνει εις το ακέραιο τη συντεταγμένη Πολιτεία και εν προκειμένω το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Επειδή δε ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας δηλώνει ότι «στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην επιβάρυνση της υγείας του συνόλου των κατοίκων … και στην υποβάθμιση της περιοχής τους» καλά θα κάνει να στρέψει τα βέλη του προς τη σωστή κατεύθυνση. Η αλήθεια είναι ότι η ευθύνη βαραίνει εις ολόκληρον το αρμόδιο υπουργείο της παρούσας κυβέρνησης, η οποία απαρτίζεται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Η πρωτοβουλία της (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας να εκπονήσει μελέτη και να εγκαταστήσει σταθμούς μέτρησης ρύπων και η δεδομένη ευαισθησία των αυτοδιοικητικών αρχών του δεύτερου (αλλά και του πρώτου) βαθμού για ένα φλέγον ζήτημα για την κοινωνία, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για να μένουν στο απυρόβλητο οι κατεξοχήν υπεύθυνοι.

Οφείλει επίσης να γίνει κατανοητό, ακόμη και από την συγκεκριμένη κομματική οργάνωση, ότι το αρμόδιο υπουργείο και συνολικά η  κυβέρνηση είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την νομοθεσία, την οποία εφαρμόζουν οι Π.Ε., η οποία προβλέπει π.χ. ποιες μετρήσεις λαμβάνονται υπ’ όψιν για κάθε έλεγχο, κ.ο.κ. Δεν μπορεί η οργάνωση του κυβερνητικού κόμματος να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει!

Στην πραγματικότητα η Π.Ε. Καβάλας / ΠΑΜΘ στα πλαίσια των δυνατοτήτων που της παρέχει η υφιστάμενη νομοθεσία και οι υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας με την αξιοποίηση του προσωπικού που διαθέτει. Θα μπορούσα να παραθέσω παραδείγματα ενεργειών μου όπως π.χ. τις αποκλειστικά δικές μου ενέργειες και πρωτοβουλίες για την προμήθεια ανταλλακτικών ώστε να τεθούν σε λειτουργία ξανά οι υφιστάμενοι σταθμοί της Π.Ε. Καβάλας αλλά δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο απαιτείται σε μία τόσο εμπαθή ανακοίνωση, η οποία βρίθει από στοχευμένες αναλήθειες»!