Χρήστος Ποτόλιας για Συλλαλητήριο ενάντια στα διόδια: Κάποιοι ανακάτεψαν τις γραβάτες με τα… σώβρακα!

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης καλεί τον λαό της Καβάλας να συμμετέχει στην κινητοποίηση της Τρίτης 15 Μαΐου 2018, αλλά κάτω από... συγκεκριμένη σημαία!

Ναι στο Πανκαβαλιώτικο Συλλαλητήριο ενάντια στα διόδια «λέει» η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Καβάλας, αλλά με πολλούς… αστερίσκους και επιφυλάξεις απέναντι στις δυνάμεις που το διοργανώνουν όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Χρήστος Ποτόλιας.

Αφού υπενθυμίζει ότι ο ίδιος δεν συμμετείχε στην Επιτροπή των εκπροσώπων-δημοτικών που αποφάσισε τα διαδικαστικά, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης αναλύει τους λόγους που διαχωρίζουν τον ίδιο και τη δημοτική παράταξη της οποίας προΐσταται από όλους οι οποίοι έχουν μία ριζικά διαφορετική «φιλοσοφία» σχετικά με την πολιτική των αυτοκινητοδρόμων και όχι μόνο.

Ο κ. Ποτόλιας δεν παραλείπει να ρίξει και «καρφιά» για την αφίσα-κάλεσμα που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες, κάνοντας λόγο για ένα δημιούργημα-«φρανκενστάιν» που ανακάτεψε τις γραβάτες με τα… σώβρακα!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Ποτόλια.

Ανακοίνωση για το Συλλαλητήριο

«Ως ΛΣ θεωρούμε ότι σήμερα είναι εφικτό από κάθε άποψη, τεχνική, επιστημονική, οικονομική, να υπάρχουν σε όλη την επικράτεια, ασφαλής και σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των εργαζόμενων. Με πολλές καθυστερήσεις και με πολύ μεγάλο κόστος κατασκευάστηκαν και λειτουργούν σήμερα ορισμένοι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, οι οποίοι βέβαια δεν εξασφαλίζουν πλήρως την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων, ούτε βέβαια  καλύπτουν τις σύγχρονες και διευρυμένες ανάγκες για μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Όσοι δρόμοι σήμερα κατασκευάστηκαν και λειτουργούν, επαρχιακοί, εθνικοί και σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, πληρώθηκαν εξ’ ολοκλήρου από τον Ελληνικό λαό με υψηλό κόστος, προς τέρψη των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών που ανάλαβαν την κατασκευή τους.

Πάνω σε αυτή τη βάση, το ότι δηλαδή οι αυτοκινητόδρομοι πληρώθηκαν από τον ελληνικό λαό, ο οποίος μάλιστα συνεχίζει να χρυσοπληρώνει με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας, με την τεράστια φορολογία των καυσίμων, καθώς και με τη φοροληστεία που συνεχίζεται με την άδικη και ταξική έμμεση και άμεση φορολογία, στηρίζουμε τη θέση μας για:

ΟΧΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ

Σχετικά με το θέμα των ημερών που προέκυψε ξαφνικά (?) με τη κατασκευή σταθμού διοδίων στην Καβάλα, καθώς και με τις κινητοποιήσεις (συλλαλητήριο στις 15-5-18) που αποφάσισε η επιτροπή, στην οποία υπ’ όψη δεν συμμετείχαμε, δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Δεν συμμετέχουμε σε μια διαμαρτυρία που έχει σαν κεντρικό στόχο ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ στο σύνολό τους, αλλά όχι στο «δικό μας», το οποίο να μεταφερθεί έξω από τα όρια του δήμου Καβάλας, δηλαδή στην αυλή του γείτονα.

Δεν συμμετέχουμε σε ένα συλλαλητήριο μαζί με εκείνες τις δυνάμεις που καιρό τώρα «παραμύθιαζαν» και καθησύχαζαν τον κόσμο ότι δεν πρόκειται να γίνει ο νέος σταθμός, αφού οσονούπω θα λειτουργήσουν τα δίκαια αναλογικά διόδια, λες και η πληρωμή τους δεν θα γίνεται με Ευρώ αλλά με καπάκια ρετσίνας, όταν ήξεραν ότι η πλέον αδίστακτη και πρόθυμη για όλες τις βρομοδουλειές κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν επρόκειτο να κάνει πίσω για την κατασκευή 13 νέων σταθμών που αποφάσισε πέρυσι, συμπληρώνοντας αυτό που άφησαν στα μισά οι προηγούμενοι.

Δεν συμμετέχουμε σε μια διαμαρτυρία με εκείνους που καλούν τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για ξένα συμφέροντα, σηκώνοντας τη σημαία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων οι οποίοι θα πάρουν κοψοχρονιά την  Εγνατία, στο όνομα δήθεν της συντήρησής της. Ενώ ξέρουμε και ξέρουν καλύτερα όλοι αυτοί που αγιοποιούν την επιχειρηματική δράση, ότι το πρώτο και το κυρίαρχο είναι το κέρδος, το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος του λαού που πληρώνει τα πανάκριβα διόδια τους και ότι αν τα προσδοκώμενα κέρδη τους από τα διόδια δεν είναι τα αναμενόμενα, θα συμπληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, πάλι δηλαδή τα λεφτά των εργαζόμενων. Τέτοιου είδους είναι οι συμβάσεις ξεπουλήματος που υπογράφουν αριστεροί και δεξιοί κυβερνώντες.

Δεν συντασσόμαστε με εκείνες τις δυνάμεις που αν κατασκευαστεί ο νέος σταθμός, με ευκολία θα ρίξουν το «ανάθεμα» στους Καβαλιώτες που δεν σηκώνονται από τον καναπέ, όπως άλλωστε έκαναν και με τα προηγούμενα συλλαλητήρια.

Όσο για την αφίσα τους μας έφερε στο νου τον «Φρανκενστάιν», αφού για να την δημιουργήσουν ανακάτεψαν νεκρές φράσεις και συνθήματα άσχετα μεταξύ τους, ανακατεύοντας γραβάτες με σώβρακα και στο τέλος επιστράτεψαν και τον σφαγέα της γειτονιάς για να την τεμαχίσει και να πετάξει τις άχρηστες «κομμουνιστικές» αναφορές της.

Η δική μας διαμαρτυρία, το δικό μας συλλαλητήριο είναι μαζί με εκείνες τις δυνάμεις που με το δικό τους σχέδιο αγωνίζονται για τα συμφέροντα των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των μικροεμπόρων και μικροεπαγγελματιών, των φτωχών αγροτών που αγωνίζονται δυναμικά να μην γίνει ο σταθμός στη παράκαμψη της Καβάλας, καθότι θα προσθέσει πολλά στα ήδη τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης, αλλά και στο ήδη επιβαρυμένο φυσικό περιβάλλον από τα καυσαέρια. Μαζί με εκείνες τις δυνάμεις που αντιστέκονται και αντιπαλεύουν στο σύνολο της την αντιλαϊκή πολιτική, καθότι νησίδες ευημερίας δεν μπορεί να υπάρξουν, αν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές στο σύστημα που κυριαρχείται και εξουσιάζεται από μια χούφτα μεγαλοτραπεζιτών, μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών.

Καλούμε όλες αυτές τις δυνάμεις στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας την Τρίτη 15-5-2018 ώρα 13:00 κάτω από τη ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ που θα γράφει:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΤΑΘΜΟ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ (ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ, ΠΛΕΥΡΙΚΑ,ΜΕΤΩΠΙΚΑ)
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ