Χρήστος Ποτόλιας προς διοίκηση Τσανάκα: Στέκεστε στο όνομα για τα Σκόπια και δε βλέπετε πίσω από αυτό

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή ότι δεν αναδεικνύει «εκείνα τα σοβαρά θέματα που με μεγάλη επιτυχία προωθεί η σημερινή κυβέρνηση» και μένει μόνο στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το όνομα των Σκοπίων

Την αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων η διοίκηση Τσανάκα εκφράζουν η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Λαϊκή Συσπείρωση και ο επικεφαλής της Χρήστος Ποτόλιας.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη σχολιάζει ότι η Δημοτική Αρχή δεν αναδεικνύει «εκείνα τα σοβαρά θέματα που με μεγάλη επιτυχία προωθεί η σημερινή κυβέρνηση» και κάνει λόγο για μια «βρώμικη δουλειά» η οποία κρύβεται πίσω από τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και για μια «απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», με «σημαιοφόρο» την ελληνική κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καβάλας

Αυτά που αναφέρονται στην επιστολή είναι γνωστά στον πρωθυπουργό, τα είπατε και με το πρόσφατο συλλαλητήριό σας. Ξέρει επίσης επί πλέον αυτά που δεν του λέτε και είναι εκείνα τα σοβαρά θέματα που με μεγάλη επιτυχία προωθεί η σημερινή κυβέρνηση κάνοντας την πιο βρώμικη δουλειά, με τα οποία συμφωνείτε και γι’ αυτά δεν «τρέχει» τίποτε.

Και να πού συμφωνείτε:

  • Ότι η συμφωνία επιτεύχθηκε με την απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, προκειμένου να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια. Και δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτοι που έσπευσαν να τη χαιρετίσουν ήταν το State Department, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, η όλη διαδικασία επικεντρώθηκε στο όνομα της γειτονικής χώρας, με την κατάσταση να περιπλέκεται με την αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση των θέσεων περί «Μακεδόνα πολίτη» και «Μακεδονικής γλώσσας», που αποτελούν το «σπέρμα» του αλυτρωτισμού.
  • Ότι παραγνωρίζεται και αποσιωπάται συνειδητά ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας και αλλαγής συνόρων, υποδαύλισης των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών.
  • Ότι αποσιωπάται, επίσης, ότι η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται «στο μάτι του κυκλώνα» των ανταγωνισμών, γι’ αυτό και δυναμώνουν οι επεμβάσεις, η μετακίνηση ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων, η εγκατάσταση νέων στρατιωτικών βάσεων, κ.λπ., στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με άλλα ισχυρά κράτη, όπως η Ρωσία.
  • Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σημαιοφόρο των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, για χάρη τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου που διεκδικούν μεγαλύτερα κέρδη από το ξαναμοίρασμα της περιοχής, από τη ληστεία και την εκμετάλλευση των λαών.