ΝΟΔΕ Καβάλας: Αν ο Καλπακίδης ήταν… Κουφοντίνας, ίσως οι κυβερνητικοί βουλευτές να ενδιαφέρονταν!

Η τοπική ΝΔ συμπαρίσταται στον απεργό πείνας και πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας και ζητά την επανέναρξη των συζητήσεων για την όδευση του αγωγού TAP

Με «καρφιά» και «μπηχτές» προς τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει η τοπική Νέα Δημοκρατία να δηλώσει τη συμπαράστασή της στον Θέμη Καλπακίδη ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας στα Τενάγη των Φιλίππων ενάντια στην όδευση του αγωγού TAP.

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Καβάλας της ΝΔ «εγκαλεί» τους κ.κ. Εμμανουηλίδη, Μορφίδη και Παπαφιλίππου για την αδιαφορία και αναρωτιέται τι θα συνέβαινε εάν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου δήμου Καβάλας δεν ήταν αγρότης αλλά… ο Κουφοντίνας ή, έστω, ένα από τα «παιδιά» του Ρουβίκωνα!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της ΝΟΔΕ Καβάλας.

Ο Θέμης Καλπακίδης δεν έχει δολοφονήσει… ίσως γι’ αυτό σιωπούν οι κυβερνητικοί βουλευτές…

«Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, συνεχίζει για 6η ημέρα την απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για την μη αλλαγή όδευσης του ΤΑΠ και ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το γεγονός μας προβληματίζει εντονότατα κυρίως ως προς την ανθρώπινη πλευρά του. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε ή να υποκριθούμε ότι δεν συμβαίνει κάτι σοβαρό, όταν ένας συμπολίτης μας βρίσκεται σε κατάσταση που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του.

Ο Θέμης Καλπακίδης δεν είναι Κουφοντίνας, δεν έχει δολοφονήσει, δεν έχει καταδικαστεί για φρικτά εγκλήματα… ίσως γι’ αυτό σιωπούν οι κυβερνητικοί βουλευτές. Ίσως η ευαισθησία τους να έχει εξαντληθεί σε περιπτώσεις σαν του Κουφοντίνα ή  των «παιδιών» του Ρουβίκωνα.

Ο Θέμης Καλπακίδης διάλεξε ίσως έναν υπερβολικό τρόπο να διαμαρτυρηθεί, αλλά εκείνο που προέχει τώρα είναι να προστατευτεί η υγεία του! Προτείνουμε να αναλάβουν πρωτοβουλία οι κυβερνητικοί βουλευτές ώστε να εξεταστεί η άμεση επανέναρξη των συζητήσεων για την όδευση του αγωγού. Ας προσφέρουν επιτέλους στον τόπο τους μια υπηρεσία, πέρα από το να στηρίζουν αδιαμαρτύρητα τον Τσίπρα και την κυβέρνηση.

Ευχόμαστε κουράγιο στον Θέμη και να βγει δυνατός και υγιής από αυτήν την περιπέτεια»!