Φίλιππος Αναστασιάδης: Κανένας διμηνίτης δε θα επιστρέψει ούτε ένα ευρώ-Αν χρειαστεί, θα καλύψουμε εμείς το ποσό

Καθησυχαστικός προς τους εργαζόμενους ο δήμαρχος Παγγαίου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου-Μέσα στη βδομάδα θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη

Παρουσία του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη, του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Νίκου Παναγιωτόπουλου, του τέως βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδη και του συμβούλου επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιουλίου 2018 η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, με μοναδικό θέμα το τι θα πράξει ο δήμος, μετά τη μη ένταξη της τροπολογίας η οποία θα έδινε λύση στο θέμα των προσλήψεων διμηνιτών και των ποινικών διώξεων των 58 πρώην και νυν αιρετών του δήμου Παγγαίου στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης» (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τους εργαζομένους, ξεκαθαρίζοντας ότι ακόμα κι αν καταδικαστούν οι διμηνίτες, δεν πρόκειται να επιστρέψουν κανένα χρηματικό κι αν χρειαστεί, θα τους καλύψει ο ίδιος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, ωστόσο τόνισε ότι άμεσα, ήτοι μέσα στην εβδομάδα, πρέπει να γίνει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη και να λυθεί το θέμα -κάτι το οποίο εγκρίθηκε και από το Σώμα- πριν φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια, κάτι το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 5 Σεπτεμβρίου 2018.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο δήμος θα αντιδράσει, προχωρώντας τις διαδικασίες για τον έλεγχο των προσλήψεων δίμηνης διάρκειας όλων των δήμων της χώρα, ακόμα κι αν χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο κατόπιν καταγγελιών.

Από την πλευρά του ο κ. Εμμανουηλίδης έκανε λόγο για «ετεροβαρή ευθύνη του υπουργού, ο οποίος είναι υπόλογος για την απόφασή του», αδυνατώντας και ο ίδιος να ερμηνεύσει την απόφαση του κ. Σκουρλέτη, ενώ τόνισε ότι το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να πιεστεί και να πειστεί ο υπουργός, καθώς εκτός των άλλων, η «μπάλα» μπορεί να πάρει κι άλλους δήμους της χώρας και συμπλήρωσε ότι υπάρχει χρόνος για να περάσει η τροπολογία, μέσα από τα θερινά τμήματα της Βουλής, ενώ και ο ίδιος θεωρεί ανεξήγητη και αδικαιολόγητη τη στάση του κ. Σκουρλέτη, καθώς «ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να απαλλαγούμε μια και καλή από αυτό το χρόνιο πρόβλημα», όπως είπε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Ξουλόγης, κάτι το οποίο σχολιάστηκε αρνητικά από τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Γάκη, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «λείπει η πέτρα του σκανδάλου, καθώς απέχει με τρόπο προκλητικό».

*Φωτογραφίες: Γιάννης Κομνηνός