Εμμανουηλίδης για τροπολογία Παγγαίου: Υπάρχει ακόμα μια… χαραμάδα ανοιχτή!

Ναι μεν ο υπουργός Εσωτερικών είναι υπέρμαχος της «επιστροφής στην κανονικότητα», ωστόσο θα πρέπει να συλλογιστεί τις συνέπειες των «58» οι οποίοι έδρασαν χωρίς δόλο, δηλώνει ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί ο Πάνος Σκουρλέτης να επανεπιβεβαίωσε με ρητό και ξεκάθαρο τρόπο το «ΟΧΙ» στην τροπολογία που θα έδινε λύση στην ποινική δίωξη των 58 πρώην και νυν αιρετών του Παγγαίου για την πρόσληψη διμηνιτών (διαβάστε περισσότερα εδώ), ωστόσο σύμφωνα με τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη η ελπίδα δεν έχει ακόμη χαθεί…

Όπως δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, «η πόρτα δεν είναι ερμητικά κλειστή» και υπάρχει ακόμη χρόνος για να αναθεωρήσει ο υπουργός των Εσωτερικών τη στάση του, αφού οι διωκόμενοι αιρετοί «υπέγραψαν με στόχο την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και χωρίς δόλο».

Αναλυτικά, ο κ. Εμμανουηλίδης δήλωσε:

«Ήρθε σε επικοινωνία με τον υπουργό ο συνάδελφος Γιώργος Παπαφιλίππου και στη συνέχεια κι εγώ. Θα έλεγα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πάμε να αγοράσουμε πολιτικό χρόνο, ότι ο υπουργός ναι μεν επαναβεβαίωσε το όχι, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια χαραμάδα ανοιχτή για την τροπολογία μέσα σε μια από τις συνεδριάσεις των Θερινών Τμημάτων της Βουλής.

»Θέλω να πω ότι η πόρτα δεν είναι ερμητικά κλειστή. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Προηγήθηκε πολύ προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε τη συναίνεση τριών κομμάτων, να πείσει ο κ. Παναγιωτόπουλος τον Tομεάρχη της ΝΔ και τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να φέρουμε την τροπολογία. Πετύχαμε και τη συναίνεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

»Εδώ πρέπει να πω ότι η πολιτική βούληση του υπουργού είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά θα πρέπει να συλλογιστεί τις συνέπειες που θα υποστούν οι 58, οι οποίοι υπέγραψαν με στόχο την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, δίχως δόλο, διότι χρειάζονται οι διμηνίτες για την καθαριότητα. Δεν χάνω τις ελπίδες μου».