Δημοτικοί σύμβουλοι κατήγγειλαν στην Αστυνομία τα συνεργεία του TAP

Η Αντιπολίτευση εμμένει στην αλλαγή της όδευσης του αγωγού και ζητά την εφαρμογή της απόφασης 488/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

Εδώ και μέρες έχει γίνει γνωστό ότι στην περιοχή «Τρία σωληνάρια» στον πρώην δήμο Φιλίππων από όπου πρόκειται να περάσει ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου -με βάση την εγκεκριμένη όδευση στην οποία, ωστόσο, αντιτίθενται αγρότες, πολίτες και πολιτικοί παράγοντες του τόπου- εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα.

Για τον λόγο αυτό, το πρωί της Παρασκευής 3 Αυγούστου 2018 βρέθηκαν στο σημείο αρχαιολόγοι που εργάζονται για τον TAP για επιτόπιες ανασκαφές και εκτίμηση της κατάστασης. Οι αρχαιολόγοι ήρθαν «αντιμέτωποι» με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών Ενάντια στην Όδευση του Αγωγού TAP αλλά και σχεδόν σύσσωμης της Αντιπολίτευσης του δήμου Καβάλας οι οποίοι ζήτησαν να προσκομιστούν οι απαραίτητες άδειες για τις εργασίες, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Λίγο μετά, οι επικεφαλής τεσσάρων παρατάξεων -με τη σύμφωνη γνώμη του Μάκη Παπαδόπουλου- κατέθεσαν (με αριθμό πρωτοκόλλου 9009/2018) καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς

«Προς την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας
Σήμερα 03/8/2018 και ώρα 08.00π.μ. οι παρακάτω υπογραφόμενοι:

  1. Κωστής Σιμιτσής,
  2. Άρης Βέρρος,
  3. Χρήστος Ποτόλιας,
  4. Ευάγγελος Παππάς,
  5. Παναγιώτης Αρσονιάδης,
  6. Μανώλης Κελαϊδάκης και
  7. Θεόδωρος Μουριάδης

βρεθήκαμε μαζί με άλλους συμπολίτες μας στην περιοχή τρία σωληνάρια στον πρώην Δήμο Φιλίππων, όπου διαπιστώσαμε εργαζόμενους στην κοινοπραξία του ΤΑΠ να έχουν τοποθετήσει πινακίδες εργοταξίου, καθώς επίσης να έχουν περιφράξει χώρο στον οποίο και έκαναν ανασκαφές. Με τη μεσολάβηση αστυνομικού οργάνου που βρισκόταν στην περιοχή ζητήσαμε να μας προσκομίσουν τις άδειες που υποχρεούταν να έχουν λάβει από το Δήμο Καβάλας για την εγκατάσταση πινακίδων, τη δημιουργία εργοταξίου, την είσοδο και έξοδο οχημάτων στο χώρο, τη σήμανση των παραπλεύρων οδών και γενικά όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο σχετικές άδειες.

Η επιθυμία μας αυτή έγινε στα πλαίσια της με αριθμό 488/2018 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την 27/6/2018, βάση της οποίας ο Δήμος Καβάλας αποφάσισε ομόφωνα να μην παράσχει καμία διευκόλυνση στην εταιρία ΤΑΠ. Ταυτόχρονα ο δεύτερος από εμάς κος Άρης Βέρρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Δήμαρχο Καβάλας κ. Τσανάκα Δήμητρα, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Καβάλας δεν έχει δώσει καμία άδεια για τις συγκεκριμένες εργασίες και ενέργειες.

Ως εκ τούτου καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη δράση της εταιρίας με σκοπό να τηρηθεί η νομιμότητα όπως εξάλλου γίνεται σε οποιοδήποτε άλλον πολίτη ενεργεί αντιστοίχως. Τέλος σημειώνουμε ότι με την ενέργειά μας αυτή συμφώνησε τηλεφωνικά και ο κος Μάκης Παπαδόπουλος».