Κορίνα Χιώτη-Πρασσά: Δυσφημίζουν το Φεστιβάλ Φιλίππων για προεκλογικούς λόγους

Μήλο της έριδος στο Δημοτικό Συμβούλιο οι προσκλήσεις στο 61ο Φεστιβάλ Φιλίππων και... αποκαλύψεις ότι δημοτικοί σύμβουλοι έπαιρναν τηλέφωνο για να τις προμηθευτούν-Ποιος φταίει για το χαλασμένο φανάρι στον Άγιο Σίλα

Το θέμα των προσκλήσεων στο 61 Φεστιβάλ Φιλίππων επανήλθε στο προσκήνιο, αυτήν τη φορά κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο επικεφαλής της παράταξης Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση, Βαγγέλης Παππάς, απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, τη ρώτησε αν όντως είπε σε ραδιόφωνο της Καβάλας ότι «για προεκλογικούς λόγους ο Αλέξανδρος Ρήγας έκανε φασαρία για τις προσκλήσεις (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ)», ενώ μίλησε για ψηφοθηρία, επικαλούμενος το ίδιο θέμα, δηλαδή τις προσκλήσεις τις οποίες δίνει ο δήμος για το Φεστιβάλ.

«Τη φασαρία την είχε κάνει ο κ. Σκιαδαρέσης. Εγώ έκανα ψηφοθηρία, δηλαδή, γιατί έδωσα στον κ. Παπαδόπουλο πρόσκληση για το θέατρο και τώρα θα με ψηφίσει ο κ. Παπαδόπουλος;», απάντησε η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.

«Επειδή διανύουμε προεκλογική περίοδο, κάποιοι έχουν κακές προθέσεις και μίλησαν στον κ. Ρήγα. Εδώ και 10 χρόνια υπάρχει το ίδιο πρωτόκολλο, όσον αφορά τις προσκλήσεις στο Φεστιβάλ. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Δυσφημίζει το ίδιο το Φεστιβάλ, επειδή κάποιοι εκμεταλλεύονται το γεγονός για προεκλογικούς λόγους. Η συγνώμη του Ρήγα μάς δικαιώνει (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ)», απάντησε η κ. Πρασσά.

Τα… τηλέφωνα για τις προσκλήσεις

Ένταση προκλήθηκε όταν η δημοτική σύμβουλος της διοίκησης και αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Φωτεινή Κόγια, έκανε λόγο για κάποιους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι «έπαιρναν τηλέφωνο και ζητούσαν προσκλήσεις», ενώ δήλωσε προσωπικά θιγμένη και από την ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου με την Ανοιχτή Πόλη, Θόδωρου Μουριάδη, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ουδέποτε χρησιμοποίησε πρόσκληση για να δει παράσταση του Φεστιβάλ (διαβάστε την ανάρτηση εδώ). 

«Να μας πείτε ποιοι από εδώ μέσα παρακάλεσαν για πρόσκληση», δήλωσε με παρέμβασή του το μέλος της παράταξης Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση, Μανώλης Κελαϊδάκης, σε κάτι το οποίο συναίνεσε και ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών, Άρης Βέρρος, ζητώντας να ειπωθεί δημόσια αν κάποιος από την παράταξή του ζήτησε πρόσκληση.

Ποιος φταίει για το χαλασμένο φανάρι στον Άγιο Σίλα

Ο κ. Βέρρος αναφέρθηκε και στο θέμα του φωτεινού σηματοδότη στον Άγιο Σίλα ο οποίος δε λειτουργεί (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ), με την κ. Τσανάκα να τον ενημερώνει ότι το εν λόγω φανάρι ανήκει στη δικαιοδοσία της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ και ήδη ο δήμος Καβάλας έχει απευθυνθεί στον εισαγγελέα.