Συνάντηση Νοτοπούλου-Γιαννακίδη με Μαρκόπουλο και Τσανάκα

Η υπουργός Μακεδονίας Θράκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης-υπεύθυνος για τα προγράμματα ΕΣΠΑ συζήτησαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και τη δήμαρχο θέματα τα οποία άπτονται της περιοχής

Με την υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, αλλά και με τον υφυπουργό Ανάπτυξης-υπεύθυνο για τα προγράμματα ΕΣΠΑ, Στάθη Γιαννακίδη, οι οποίοι βρέθηκαν στην Καβάλα στο πλαίσιο των εγκαινίων της 26ης KAVALAEXPO (διαβάστε σχετικά εδώ) είχε την ευκαιρία να συναντηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου 2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος., παρουσία των βουλευτών Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Γιώργου Παπαφιλίππου.

Μάλιστα, ο κ. Μαρκόπουλος συγκάλεσε σύσκεψη κατά την οποία τέθηκαν επί τάπητος τα βασικότερα αναπτυξιακά θέματα τα οποία απασχολούν την Καβάλα, με την κ. Νοτοπούλου να σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η Καβάλα έχει μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, αρχής γενομένης με την υπογραφή της συμφωνίας της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, τη νομοθεσία η οποία επιτρέπει, πλέον, τη λειτουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» και την επέκταση του οικιακού δικτύου φυσικού αερίου, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη υπάρχει σχεδιασμός για ακόμα περισσότερες αναπτυξιακές παρεμβάσεις.

Ο κ. Γιαννακίδης σημείωσε, από την πλευρά του, ότι «μετά την επιτυχή έξοδο της χώρας από την εποχή των μνημονίων, η κυβέρνηση έχει μπροστά της όλες τις δυνατότητες και τα εργαλεία να προχωρήσει συντεταγμένα στην υλοποίηση του παραγωγικού σχεδίου για την επόμενη δεκαετία, κάτι το οποίο ξεκίνησε από τα περιφερειακά συνέδρια της κυβέρνησης, όπου της δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς προκειμένου να χαράξει ένα σχέδιο για όλες τις Περιφέρειες, ιδιαίτερα γι’ αυτήν της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης η οποία διαθέτει πάρα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα κι έναν ιδιαίτερο πλούτο τον οποίο οφείλουμε να αξιοποιήσουμε για ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές».

Η κ. Νοτοπούλου και ο κ. Γιαννακίδης είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και με τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, η οποία τους υποδέχτηκε θερμά, θέτοντας από την πλευρά της τα θέματα τα οποία άπτονται του δήμου Καβάλας.

*Οι φωτογραφίες από τη συνάντηση με τον κ. Μαρκόπουλο είναι του Λάσκαρη Τσούτσα