Αντώνης Σαμαράς από Καβάλα: Δεν θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία [φωτογραφίες]

Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την οικονομική πολιτική την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση-Τι είπε για το Μεταναστευτικό, αλλά και για τα εθνικά θέματα με προεξάρχον το Σκοπιανό

Ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του στην Καβάλα ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με την κεντρική του ομιλία στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy το πρωί της Κυριακής 7 Οκτωβρίου 2018, με θέμα «Πολιτικές και Οικονομικές εξελίξεις».




Ο κ. Σαμαράς βρέθηκε στην Καβάλα, προσκεκλημένος του Επιμελητηρίου Καβάλας και του προέδρου του, Μάρκου Δέμπα, με αφορμή την 26η KAVALAEXPO, στην οποία ξεναγήθηκε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, ενώ είχε την ευκαιρία να δει και το 9ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, από το οποίο έφυγε εντυπωσιασμένος (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

«Σήμερα φορολογούν ό,τι πετάει, περπατάει και κολυμπάει»

Στην κατάμεστη από επιχειρηματίες, στελέχη της ΝΔ, αλλά και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αίθουσα του ξενοδοχείου, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της δικής τους θητείας στον πρωθυπουργικό θώκο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «μέσα σε 2,5 χρόνια, μειώσαμε το χρέος στο 2,6, ενώ τώρα, σύμφωνα και με το ΔΝΤ, είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια παγίδα χρέους. Μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώσαμε τον φόρο στα ακίνητα, τον ΦΠΑ στην εστίαση και δώσαμε ανάσες στις επιχειρήσεις και παράλληλα αυξήσαμε το όριο του αφορολόγητου. Ο Τσίπρας εκτόξευσε τις ασφαλιστικές εισφορές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι άνθρωποι της αγοράς ξέρουν για τι ακριβώς μιλάω».

«Σήμερα φορολογούν ό,τι πετάει, περπατάει και κολυμπάει», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η τρόικα μάς είχε ζητήσει να αυξήσουμε την προκαταβολή του φόρου κι εμείς το αρνηθήκαμε, όπως αρνηθήκαμε και τη σύσταση του Υπεταμείου και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και του επέβαλαν ό,τι εμείς είχαμε αρνηθεί. Όμως σύντομα θα λογοδοτήσουν, γιατί πάνω από όλα, Δημοκρατία σημαίνει λογοδοσία».

«Άνοιξαν τα σύνορα στις ορδές των λαθρομεταναστών»

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο Μεταναστευτικό, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι αναφέρεται στους λαθρομετανάστες και όχι στους πρόσφυγες. «Εδώ μιλάμε για παράνομους μετανάστες και τώρα μας απαγορεύουν να τους λέμε λαθρομετανάστες, τη στιγμή που οι νόμιμοι μετανάστες είναι καταγεγραμμένοι, πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ κατήγγειλε και τις παραβατικές συμπεριφορές στα hot spots, αλλά και εκτός αυτών, λέγοντας ότι «αυτά τα κάνουν οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι δεν είναι πρόσφυγες και δεν πρέπει να ταυτίζονται με τους νόμιμους και νομοταγείς μετανάστες».

Μίλησε, επίσης, για «κυβερνητική υποκρισία, τη στιγμή που τα κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών έχουν μετατραπεί σε κολαστήρια και χάλαγαν τον κόσμο για την Αμυγδαλέζα, όταν δε δούλευε κάποιος κλιματισμός, ενώ τώρα έχουν παραδώσει τα hot spots στις ΜΚΟ».

«Δε θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία»

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο Σκοπιανό, λέγοντας ότι «δε θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία», κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα των ακροατών.

«Η συμφωνία των Πρεσπών δίνει επισήμως στους Σκοπιανούς και το όνομα της Μακεδονίας και την αναγνώριση εθνότητας και την αναγνώριση Μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας. Τους τα έδωσαν όλα. Κανένας Έλληνας πολιτικός δεν το έχει κάνει αυτό και ήρθε να το κάνει ο κ. Τσίπρας», ξεκαθαρίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ακόμα κι αν περάσει, οι όποιες μακροχρόνιες δεσμεύσεις οι οποίες προέρχονται από τη συμφωνία, δεν πρόκειται να σταθούν».

Όσον αφορά τις εκλογές, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι «με ψεύτες και συκοφάντες δεν πρόκειται να συνεργαστούμε ποτέ».

Αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς συνομίλησε με κομματικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες, αλλά και απλούς πολίτες, οι οποίοι έσπευσαν να τον χαιρετήσουν.

Δείτε φωτογραφίες από την ομιλία Σαμαρά στην Καβάλα