Θεόδωρος Τζατζάρης: Μύθος το Πολυτεχνείο-Σκληρή αντίδραση από Κωστή Σιμιτσή και Χρήστο Ποτόλια

Ο τέως δήμαρχος Καβάλας έκανε λόγο για «εσφαλμένες κρίσεις», καταδικάζοντας τη στάση του προέδρου του ΔΩΚ, ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης για «υμνητές της Χούντας» -Η απάντηση του κ. Τζατζάρη

Μια ανάρτηση του προέδρου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Θεόδωρου Τζατζάρη για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ήταν ικανή για να εξοργίσει τον τέως δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου 2018.




Συγκεκριμένα, ο κ. Τζατζάρης είχε αναρτήσει μια φωτογραφία από τα επεισόδια στα Εξάρχεια, συνοδεύοντάς την με τη λεζάντα: «17-11-1973, Πολυτεχνείο, ο ΜΥΘΟΣ που έγινε….<<Εθνική Γιορτή>>. Ως πότε….την καλημέρα μου αγαπητοί μου και καλό ΣαββατοΚύριακο», ενώ συμπλήρωσε σε άλλη ανάρτηση το εξής: «Καλημέρα αγαπητοί μου, φίλες και φίλοι και καλή εβδομάδα. Πέρασε και η <<γιορτή της Δημοκρατίας>> Άντε να είμαστε γεροί, και του χρόνου».

Οι αναρτήσεις του προέδρου του ΔΩΚ για το Πολυτεχνείο

Ο κ. Σιμιτσής, αναφερόμενος στις εν λόγω αναρτήσεις, έκανε λόγο για «εσφαλμένες κρίσεις. Καταδικάζω αυτή τη στάση και είναι κρίμα να υπάρχουν τέτοιες θέσεις στη συντηρητική παράταξη».

Για «υμνητές της Χούντας που θυμίζουν τις δηλώσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής» έκανε λόγο και ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Λαϊκή Συσπείρωση, Χρήστος Ποτόλιας, ζητώντας, παράλληλα τη διοίκηση Τσανάκα να απομακρύνει τον κ. Τζατζάρη «από τον ευαίσθητο χώρο του ΔΩΚ».

Η απάντηση του Θεόδωρου Τζατζάρη

«Λυπάμαι πολύ που αν και υποψήφιος Περιφερειάρχης, κρίνετε τις απόψεις τις οποίες εξέφρασα δημόσια. Έχω το δικαίωμα να πιστεύω ό,τι θέλω και κατά τη κρίση μου να το δηλώνω δημόσια. Να θυμίσω ότι εσείς, αν και Μακεδόνας, δεν εγκρίνατε το ψήφισμα για την ονοματοδοσία των Σκοπίων, αλλά δεν το έκρινα», απάντησε ο κ. Τζατζάρης στον κ. Σιμιτσή.

Απαντώντας, δε, στον κ. Ποτόλια, είπε ότι «δε θέλω να θυμίσω τα εγκλήματα που έχουν κάνει (σ.σ.: εννοώντας το ΚΚΕ)», με τον κ. Ποτόλια να ζητάει από το Σώμα να καταδικάσει τη θέση του προέδρου του ΔΩΚ και από τον πρόεδρο του Σώματος, Γιώργο Γραμμένο, να μην αφήνει να «εκκολαφτεί το αυγό του φιδιού».