«Πόλεμος» στη Βουλή για το θέμα ΔΕΠΑ-ELFE

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διασταύρωσαν τα ξίφη τους, μετά από σχετική ερώτηση την οποία κατέθεσαν 37 βουλευτές-Με ειδικό δικαστήριο απειλούν υπουργούς της κυβέρνησης στελέχη της ΝΔ για τα «χαμένα» λεφτά της ΔΕΠΑ και για τον Λαυρεντιάδη

Σφοδρή επίθεση από βουλευτές της ΝΔ κατά υπουργών με αφορμή το σκάνδαλο ΔΕΠΑ και την εμπλοκή του Μανώλη Πετσίτη υπήρξε στη Βουλή στο πλαίσιο ερώτησης που κατέθεσαν 37 βουλευτές με θέμα «Αποκαλύψεις αναφορικά με τη δράση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ κ. Θεόδωρου Κιτσάκου και το «αόρατο χέρι» που προκάλεσε ζημίες δεκάδων εκατομμυρίων στη ΔΕΠΑ».

Οι βουλευτές της ΝΔ σήκωσαν τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση σημειώνοντας μέσω του αντιπροέδρου του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη ότι «η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς και τις επιλογές της επεδίωξε να χαρίσει 80 εκατ. ευρώ σε έναν καταδικασμένο επιχειρηματία ενώ η ίδια παρουσιάζεται ως δήθεν εκφραστής του νέου και κήρυκας κατά της διαπλοκής».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ συνεχίζοντας επισήμανε ότι «η ELFE Ελληνικά Λιπάσματα αποτελεί εταιρεία συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη που έχει μεγάλες οφειλές στην ΔΕΠΑ. Οι οφειλές ήταν σταθεροποιημένες την περίοδο 2012-14. Ήταν 69 εκατ. ευρώ το 2012, πήγε στα 75 εκατ. ευρώ το 2013 και 74 εκατ. το 2014. Όμως το 2015 πήγε στα 83 εκατ. ευρώ, στα 91 εκατ. ευρώ το 2017 και στα 121 το 2018».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στους υπουργούς διερωτήθηκε αν «είναι αδύνατον να μην πάτε στο ειδικό δικαστήριο. Όταν έγινε η σκευωρία της Νοβάρτις βρήκατε τρεις ψευδομάρτυρες και μας είπατε να απολογηθούμε στην δικαιοσύνη. Τώρα έχουμε γνωστό μάρτυρα τον κ. Κιτσάκο που είναι πρώην τομεάρχης ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ που σε συνέντευξη λέει ότι εκτελούσε εντολές των προϊστάμενων υπουργών. Όταν αλλάξουν οι πλειοψηφίες αναγκαστικά θα προσκληθεί ο κ. Κιτσάκος στην Βουλή και μετά στο ειδικό δικαστήριο με την ηρεμίας σας θα εξηγήσετε ότι είναι να εξηγήσετε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μάκης Βορίδης ο οποίος προανήγγειλε προανακριτική επιτροπή και στη συνέχεια ειδικό δικαστήριο.

«Αν υπάρχει σκάνδαλο, είναι της ΝΔ» ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι τα χρέη της ELFE προς την ΔΕΠΑ ανέρχονταν στα 108 εκατ. ευρώ όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση και σήμερα τα χρέη ανέρχονται στα 120 εκατ. ευρώ.

*Πηγή: in.gr