ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Δεν εκφοβιζόμαστε από μεθόδους του υποκόσμου

Η απάντηση της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος για τις αφίσες με τα πρόσωπα των βουλευτών και κάλεσμα στη Νέα Δημοκρατία να ξεκαθαρίσει αν στελέχη της σχετίζονται με τέτοιου είδους ενέργειες

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει το γεγονός της τοποθέτησης αφισών σε ορισμένα σημεία της πόλης της Καβάλας με τα πρόσωπα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι θα στηρίξουν με την ψήφο τους στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών (διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ), διαμηνύοντας ότι τέτοιες μέθοδοι δεν τρομοκρατούν κανέναν βουλευτή της κυβέρνησης, ενώ καλεί τη Νέα Δημοκρατία να ξεκαθαρίσει αν στελέχη της σχετίζονται με τέτοιου είδους ενέργειες.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και στη συνέχεια την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, εμφανίσθηκαν στη Μακεδονία και στην Καβάλα αφίσες με πρόσωπα βουλευτών, μεταξύ των οποίων και των Δ.Εμμανουηλίδη, Κ. Μορφίδη και Γ. Παπαφιλίππου, στους οποίους απευθύνεται το ερώτημα «εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;;;;».

Στους ανώνυμους (;;;) διακινητές του ερωτήματος, αλλά και σε όσους επιτίθενται κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε ότι: «Οι φασιστικού τύπου ενέργειες στοχοποίησης με αφίσες, με κακόβουλες προτροπές μέσω των κοινωνικών δικτύων , ακόμη και με απευθείας απειλές μέσω τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων δε μας τρομάζουν, ούτε θα μας εμποδίσουν να στηρίξουμε την πατριωτική και εθνικά ωφέλιμη συμφωνία των Πρεσπών».

Καλούμε τη ΝΔ και τους εκπροσώπους της στο νομό μας να μας πουν αν στελέχη της σχετίζονται με τέτοιες ενέργειες κι αν ναι, αν τις καταδικάζουν. Ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή, οφείλουν να αντιληφθούν τις τεράστιες ευθύνες τους και να πάρουν αποστάσεις από αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές. Καλούμε επίσης και όλα του Κόμματα του Δημοκρατικού Τόξου και όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να καταδικάσουν και να απομονώσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ και σε όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου, που σήμερα στοχοποιούνται. Να γνωρίζουν καλά ότι κανένα στέλεχος ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κανένας βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου δεν εκφοβίζεται από μεθόδους του υποκόσμου.