Βαγγέλης Παππάς: Το τελωνείο στο νέο λιμάνι οριστικά και όχι προσωρινά

«Μεσοβέζικα» τερτίπια του Τελωνείου Καβάλας, χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της ΚΑΠ την απόφαση για μεταφορά των δραστηριοτήτων εκτελωνισμού των φορτηγών για 3 μήνες στο νέο λιμάνι

Η θετική είδηση που δόθηκε από την δήμαρχο Καβάλας στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας (28/1) όπου με έγγραφο της η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) έκανε γνωστό ότι λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη, τα φορτηγά θα εκτελωνίζονται στο νέο λιμάνι για ένα διάστημα 3 μηνών, προκάλεσε την αντίδραση του Βαγγέλη Παππά. Ο επικεφαλής της ΚΑΠ τόσο με παρέμβαση του στην συνεδρίαση του ΔΣ όσο και με ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι αυτή η προσωρινή μεταφορά των δραστηριοτήτων του τελωνείο θα πρέπει να είναι μόνιμη και όχι προσωρινή. Επίσης κάνει λόγο για υποκρισία και εμπαιγμό των υπηρεσιών του Τελωνείο Καβάλας και καλεί την δήμαρχο να δείξει αποφασιστικότητα και να μην αρκεστεί στα «μεσοβέζικα» τερτίπια, όπως τα χαρακτηρίζει, του Τελωνείου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση»

«Χειμώνα – Καλοκαίρι οριστικά τα φορτηγά έξω από την πόλη»

«Όλη η κοινωνία της Καβάλας απαιτεί τη μεταφορά του τελωνείου στο νέο Λιμάνι. Μετά την πτώση της γέφυρας και τα τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα που ήρθαν να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα. Οι αρμόδιοι του τελωνείου Καβάλας με ανακοίνωσή τους μεταφέρουν τον εκτελωνισμό για τα φορτηγά στο νέο λιμάνι προσωρινά, για τρεις μήνες της χειμερινής περιόδου. Δεν καταλαβαίνουμε την εμμονή τους στο να ταλαιπωρούν αδικαιολόγητα ολόκληρη πόλη. Τί σημαίνει για τρεις μήνες της χειμερινής περιόδου, δηλαδή το καλοκαίρι δεν ενοχλούν το ίδιο και τί είδους υποκρισία είναι αυτή στο να ξεπεράσουμε την τεράστια αγανάκτηση των πολιτών.
Για την παράταξή μας είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί και εδώ και τώρα πρέπει να τελειώνουμε με ένα ζήτημα που ταλανίζει ολόκληρη την κοινωνία.
Χειμώνα – Καλοκαίρι οριστικά τα φορτηγά έξω από την πόλη και οι υπηρεσίες του τελωνείου στο νέο Λιμάνι. Δηλαδή στη φυσιολογική του θέση εκεί που εκτελούνται οι μεταφορές και όχι στην καρδιά της πόλης.
Καλούμε τη Δήμαρχο έστω και τώρα, στο τέλος της θητείας της, να δείξει την απαιτούμενη αποφασιστικότητα και όχι να αρκείται στα «μεσοβέζικα» τερτίπια του τελωνείου που θέλει να ξεπεράσει την αγανάκτηση των πολιτών με προτάσεις χειμερινής περιόδου, θέτοντας οριστικό τέλος στις υπηρεσίες του τελωνείου στο κέντρο της πόλης.
Τη λειτουργικότητα της Καβάλας πρέπει όλοι μας να την υπηρετούμε με πράξεις και όχι με λόγια»