Τσακαλώτος από Καβάλα: Το πελατειακό σύστημα δεν δούλευε μόνο για τα μεγάλα έργα ή τις φαρμακευτικές εταιρίες [φωτογραφίες]

Ομιλία του υπουργού Οικονομικών με θέμα «H κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στη μεταμνημονιακή εποχή» με πολλαπλούς αποδέκτες και μηνύματα

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες σχετικά με την πορεία της οικονομίας μετά την έξοδο από τα μνημόνια έστειλε από την Καβάλα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο υπουργός βρέθηκε στην Καβάλα το βράδυ της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019 στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα ΦΙΛΙΠΠΟΣ του Airotel GALAXY, με θέμα: «H κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στη μεταμνημονιακή εποχή», όπου ήταν ο κεντρικός ομιλητής. Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου, αυτοδιοικητικοί και υποψήφιοι σε όλους τους βαθμούς της αυτοδιοίκησης καθώς και οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου.

Στις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε πως: «Xτες σε ένα Αμερικάνικο κανάλι με ρωτήσανε για το ενδεχόμενο να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές αν θα υποστήριζα το κ. Μητσοτάκη στο αίτημα του να μειωθεί κάτω από το 3,5% ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος. Είναι ο ίδιος κ. Μητσοτάκης που είχε υπογράψει το μεσοπρόσθεσμο που εκεί ήταν 4,5% αλλά εμείς είμαστε καλοί άνθρωποι και ξεχνάμε και παμε παρακάτω… Απαντώντας στην ερώτηση είπα ότι δε το θεωρώ πολύ πιθανό αλλά στην απευκταία περίπτωση για μένα θα υποστήριζα τη μείωση του 3,5%. Βγήκε παντού ότι εγώ υποστηρίζω τη ΝΔ και την πιθανότητα να βγει στις εκλογές! Fake news».

Ο ίδιος αργότερα πρόσθεσε: «Θα έχετε ακούσει για τον κ. Τσουκάτο, το ακούσατε γιατί το ΣΚΑΙ το έχει πρώτο θέμα, το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ το έχει πρώτο θέμα, δεν ασχολείται κανείς με κάτι άλλο από τα λεφτά του Τσουκάτου και τι ανταλλάγματα πήρανε και όλοι είμαστε πλήρως ενημερωμένοι. Είναι σοβαρό θέμα όταν δεν ξέρουμε τι ανταλλάγματα πήρανε αυτά τα 2 κόμματα για τα δις δραχμές τότε, εκατομμύρια ευρώ τώρα. Αυτή ήταν η καρδιά του πελατειακού συστήματος, ήταν ένα πελατειακό σύστημα που δε δούλευε μόνο για τα μεγάλα έργα, για τις φαρμακευτικές εταιρίες, ήταν ένα πελατειακό σύστημα και για τα μικρά. Αν ήθελες μία σύνταξη, την είχες, αν ήθελες μία οικοδομική άδεια που την χρειαζόσουν πάλι κατέφευγες στο πελατειακό σύστημα». Αναφέρθηκε δε στην τελική συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια τονίζοντας πως πρόκειται για ρύθμιση που θα ανακουφίσει χιλιάδες δανειολήπτες.