Όμιλος «Η Καβάλα Μπροστά»: Ο απολογισμός της ημερίδας «Ο πολιτισμός ως εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης»

Τα πορίσματα της ημερίδας θα καταγραφούν και θα αποτελέσουν τη βάση για την κατάθεση λεπτομερών προτάσεων στους αρμόδιους φορείς, δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου Γιάννης Εριφυλλίδης

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019, η πρώτη εκδήλωση του ομίλου κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού «Η Καβάλα Μπροστά». Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο πρώην Δήμαρχος Καβάλας, Στάθης Εριφυλλίδης και ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Νικόλαος Μαυρίδης. Επίσης, διαβάστηκε χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου «Philos» για την αδελφοποίηση Νυρεμβέργης-Καβάλας, Σωτήρη Ξώγνου. Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κυρίου Στεφάνου, πρώην Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων συλλόγων, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων, καλλιτέχνες, υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας, ανάμεσα στους οποίους η νεολαία έδωσε δυναμικό παρών.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Τουρισμού ΑΜ-Θ, ιστορικός ερευνητής, Αλίκη Αλέζικ, Δημοτική Σύμβουλος Νυρεμβέργης, Άννα Μισσιριάν, Εκπρόσωπος του Ιμαρέτ και του Ερευνητικού Κέντρου ΜΟΗΑ και Δημήτρης Δεσύλλας, Σολίστ, Καθηγητής Ωδείου Αθηνών, ανέπτυξαν τις πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις τους γύρω από τη θεματική της ημερίδας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν παρεμβάσεις ο Θεόδωρος Κοκκινίδης, γλύπτης-δημιουργός κέρινων ομοιωμάτων, ιδρυτής του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων και ο Σπυρίδων Κατσικαρώνης, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ομάδας «Διάλογος των Νέων». Ακολούθησε ζωηρός διάλογος με τη συμμετοχή του κοινού. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Δημοσιογραφικού Τομέα του ομίλου «Η Καβάλα Μπροστά», Χριστίνα Νεφραίμ.

Ο επικεφαλής του ομίλου, Γιάννης Εριφυλλίδης, δεσμεύτηκε ότι τα πορίσματα της ημερίδας θα καταγραφούν αναλυτικά και θα αποτελέσουν τη βάση για την κατάθεση λεπτομερών προτάσεων στους αρμόδιους φορείς, απηύθυνε κάλεσμα στους συμπολίτες μας που θέλουν να δραστηριοποιηθούν και να ενταχθούν στον όμιλο «Η Καβάλα Μπροστά» και ανακοίνωσε ότι η επόμενη εκδήλωση του ομίλου θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο ή Ιούνιο.

Ο όμιλος ευχαριστεί τον Δήμο Καβάλας για την παραχώρηση της αίθουσας της Δημοτικής Καπναποθήκης, τους εργαζόμενους της «Δημωφέλεια» και όλους τους φίλους του ομίλου, που εργάστηκαν και συνεισέφεραν στην επιτυχή διεξαγωγή της ημερίδας.