Δήμητρα Τσανάκα: Ανάγκη η απρόσκοπτη λειτουργία της ΒΦΛ

Η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας απευθύνει «ύστατη έκκληση» σε όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς να μην «κλείσει» η λιπασματοβιομηχανία

Με ορατό τον κίνδυνο να «κοπεί» η παροχή του φυσικού αερίου προς τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων μετά και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου κατά της ELFE, η Δημοτική Αρχή παίρνει δημόσια θέση και απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν δράση έτσι ώστε να μην «κλείσει» η λιπασματοβιομηχανία.

Στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας επικαλείται τον ρόλο της ΒΦΛ στην τοπική, περιφερειακή αλλά και την εθνική οικονομία ενώ τονίζει και το «ζήτημα επιβίωσης» των εργαζομένων και των οικογενειών τους.




Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Δήμου Καβάλας.

Ύστατη έκκληση: Να πράξετε τα δέοντα για τη ΒΦΛ…

«Η εξακολούθηση της απρόσκοπτης λειτουργίας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας, είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Καβάλας, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και για την εθνική και την τοπική οικονομία.

Εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων, εξαρτούν την επιβίωσή τους από τη λειτουργία της, καθώς και πολλαπλάσιοι εργαζόμενοι και εταιρείες που συνεργάζονται με την βιομηχανία αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Καβάλας, απευθύνει ύστατη έκκληση σε όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς, να πράξουν τα δέοντα προς το συμφέρον της τοπικής οικονομίας και φυσικά των οικογενειών των εργαζομένων».