Μουριάδης για Παναγία: Μπορούμε να αναδείξουμε το αληθινό πρόσωπο μιας εμβληματικής περιοχής [βίντεο]

Δείτε το πρώτο μέρος των προτάσεων του υποψήφιου δημάρχου Καβάλας για την ανάδειξη της παραδοσιακής συνοικίας που, όπως λέει, είναι «αφημένη στην τύχη της»

Με τολμηρές παρεμβάσεις, σχεδιασμό, εξεύρεση προγραμμάτων και πάνω απ’ όλα αποφασιστικότητα θεωρεί ο Θόδωρος Μουριάδης ότι η συνοικία της Παναγίας, της «παλιάς πόλης» της Καβάλας, και να γίνει σημείο αναφοράς για τον ιστορικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και τουριστικό πλούτο του Δήμου μας.

Ο επικεφαλής του Σύγχρονου Δήμου παρουσιάζει το πρώτο μέρος των προτάσεών του για τη συνοικία της Παναγίας σε ένα σύντομο βίντεο. Δείτε το εδώ και αμέσως παρακάτω διαβάστε επιγραμματικά τους βασικούς προγραμματικούς άξονες του Σύγχρονου Δήμου.

Αναβαθμίζουμε τις γειτονιές της Καβάλας – Συνοικία Παναγίας (μέρος 1ο)

«Οφείλουμε και θέλουμε να διατηρήσουμε αναλλοίωτο, ζωντανό και ενισχυμένο ένα από τα πιο ιστορικά κομμάτια της πόλης, το βραχώδες ακρωτήρι απ’ όπου ξεκίνησε να χτίζεται η ιστορία της Καβάλας, τη συνοικία της Παναγίας.

Ιμαρέτ, σπίτι Μοχάμεντ Άλη, Παλιά Μουσική, Φρούριο, Καρνάγιο, Καμάρες είναι ο ιστορικός, κοινωνικός, πολιτιστικός, καθώς και τουριστικός πλούτος αυτής της πόλης, ο οποίος δυστυχώς παραμένει αναξιοποίητος και αφημένος στην τύχη του.

Η συνοικία της Παναγίας δικαιούται να είναι πόλος έλξης για τουρίστες και πολίτες και όχι να παρουσιάζει μία εικόνα υποβάθμισης και ταλαιπωρίας. Σπίτια ετοιμόρροπα ή κακοσυντηρημένα, πεζοδρόμια κακοφτιαγμένα, απροσπέλαστα από ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, παντελής έλλειψη αισθητικής και δρόμοι που μετατρέπονται συχνά σε ένα απέραντο πάρκινγκ, με αισθητά κυκλοφοριακά προβλήματα, είναι ζητήματα που πρέπει να λυθούν άμεσα.

Συντονιζόμαστε, ενωνόμαστε και διεκδικούμε μία πόλη πιο ανθρώπινη. Με τολμηρές παρεμβάσεις, σχεδιασμό, εξεύρεση προγραμμάτων και πάνω απ’ όλα αποφασιστικότητα μπορούμε να αναδείξουμε το αληθινό πρόσωπο μιας εμβληματικής περιοχής».