Η «πρώτη» του υποψήφιου Δημάρχου Παγγαίου Αθανάσιου Βαζακίδη

Ο πανεπιστημιακός από τη Μεσορόπη διεκδικεί τη Διοίκηση για να αναδείξει το Παγγαίο «με σεβασμό στην παράδοση και με όραμα για το μέλλον»

Το Σάββατο 4 Μαΐου 2019, στις 20:30, στο Καφέ VERO στην Ελευθερούπολη, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας για τον Δήμο Παγγαίου του Αθανάσιου Βαζακίδη και των πρώτων υποψηφίων με τον συνδυασμό «Όραμα & Ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τη διακήρυξη, στόχος του συνδυασμού είναι «η ανάδειξη του Δήμου Παγγαίου με σεβασμό στην παράδοση και με όραμα για το μέλλον. Ένα όραμα που θέλει να κρατήσει τους νέους στον τόπο τους και να τους προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης και βασίζεται σε 2 άξονες:

  1. την εφαρμογή των δυνατοτήτων που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία και
  2. την αξιοποίηση ενός τεχνολογικά καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού».

Ποιος είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Όραμα & Ανάπτυξη»

OΔρ. Αθανάσιος Βαζακίδης είναι γεννημένος στη Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου Καβάλας το 1954. Τελείωσε τη Στοιχειώδη Εκπαίδευση στο Δημοτικό Σχολείο Μεσορόπης και τη Μέση Εκπαίδευση στο μεικτό εξατάξιο Δημόσιο Γυμνάσιο Ελευθερούπολης. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό κα Γεωργία Κοκουσούλα και έχουν τρία (3) παιδιά.

Πρωτότοκος γιος από 9 αδέρφια μιας αγροτικής οικογένειας τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο Μεσορόπης και το μεικτό εξατάξιο Γυμνάσιο Ελευθερούπολης, ενώ παράλληλα βοηθούσε την οικογένεια του στις αγροτικές δουλειές. Συνεχίζει τις σπουδές του στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάζεται σε ποικίλες εργασίες προκειμένου να αποκομίσει τα απαραίτητα για τη διαβίωση και την αποπεράτωση των σπουδών του. Παίρνει πτυχίο το 1977, αλλά παραμένει στον πανεπιστημιακό χώρο, αφού αγορεύεται Διδάκτορας του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 1998. Πιο μπροστά, το 1983, έχει αποφοιτήσει και από το τμήμα των Παιδαγωγικών Σπουδών της ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ.

Σήμερα είναι Τακτικός Καθηγητής (πρώτης βαθμίδας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ) στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας με πάνω από 40 χρόνια προϋπηρεσία. Έχει διδάξει ποικίλα αντικείμενα της Οικονομικής Επιστήμης, της Λογιστικής και της Διοίκησης (σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο), έχει εκπονήσει πλήθος επιστημονικών εργασιών, έχει υλοποιήσει πολλά ερευνητικά προγράμματα και το κύρος του είναι διεθνώς αναγνωρισμένο.

Η γνώση του στα θέματα της διοίκησης δεν περιορίζεται μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά αποδεικνύεται και από την ενεργή συμμετοχή του στη διοίκηση του Πανεπιστημίου. Μάλιστα έχει εκλεγεί Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Διευθυντής πιστοποιημένου Εργαστηρίου Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και έχει διετελέσει μέλος σε πολλές Επιτροπές του Πανεπιστημίου.

Τα ενδιαφέροντα του εκτείνονται και σε άλλους τομείς, καθώς ο ίδιος είναι Πρόεδρος ΔΣ του γηροκομείου «Καλός Σαμαρείτης» – Περαία Θεσσαλονίκης και Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των απανταχού «Μεσοροπιανών» για 12 έτη.

Σημαντική είναι και η πολιτική του δράση, δεδομένου ότι υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πιερέων Καβάλας (2007 -2010) και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης και Πολιτισμού του Δήμου Πιερέων (ΔΕΑΠΟΠ), την ίδια περίοδο.