«Λαϊκή Συσπείρωση» προς Γιώργο Γραμμένο: Παρακαλούμε διορθώστε τα πρακτικά…

Να καταγραφούν οι θέσεις της παράταξης σε ότι αφορά την προβολή των συνδυασμών εν όψει εκλογών, οι οποίες εκφράστηκαν αλλά δεν περάστηκαν στα πρακτικά ζητάει ο συνδυασμός που πρόσκειται στο ΚΚΕ

Επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Γιώργο Γραμμένο απέστειλε η «Λαϊκή Συσπείρωση» με την οποία τον καλεί να διορθωθούν τα πρακτικά της 12ης Συνεδρίασης, στα οποία σημειώνεται η διαφωνία του συνδυασμού που πρόσκειται στο ΚΚΕ σε ότι αφορά την προβολή των παρατάξεων εν όψει εκλογών.

Ακολουθεί η  επιστολή της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

«Οι απόψεις μας δεν περιέχονται στην απόφαση 12ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου»

«Στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, που έγινε στις 22-01-2019 για τη διάθεση κοινόχρηστων χώρων, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρθηκε στις θέσεις ΚΚΕ και ΛΣ. Η γενική, πάγια θέση του ΚΚΕ και της ΛΣ είναι να υπάρχει ισότιμη προβολή των κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και των παρατάξεων στις Περιφέρειες και στους Δήμους ανεξάρτητα των εδρών που έχουν.

Πιο ειδικά ανέφερε:

  1. Η απαγόρευση με απειλή προστίμων για προπαγάνδιση των θέσεων με άλλα μέσα (αφίσες, μπάνερ, πανό) είναι απαράδεκτη και προσχηματική τη στιγμή που καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου οποιοσδήποτε προβάλει την όποια δραστηριότητα χωρίς όρια. Ως κόμμα, Περιφερειακή και Δημοτική Παράταξη θα χρησιμοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο (αφίσα, μπάνερ, πανό) σεβόμενοι φυσικά όρους ασφάλειας, καθαριότητας και λειτουργικότητας, χωρίς να υποχωρήσουμε, όπως αναφέραμε στη διαπαραταξιακή, στη πρόθεση της δημάρχου να «κατεβάζει», όπως δήλωσε, κάθε πανό και αφίσα. Καταγγέλλουμε αυτή τη τακτική και θα την αντιπαλέψουμε στη πράξη.
  2. Επειδή το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση κάνουν το προεκλογικό αγώνα με ίδια μέσα και την ενίσχυση από το υστέρημα του λαού, δε στηρίζονται σε χορηγίες από τους οικονομικά ισχυρούς, διεκδικούν το δικαίωμα να προπαγανδίζουν με ίδια μέσα τις θέσεις και τη πολιτική τους. Για τον ίδιο λόγο, μόνο το ΚΚΕ έθεσε θέμα στη βουλή για τη δραστική μείωση των υψηλότατων παράβολων, που με δυσκολία ανταποκρίνονται οι εργαζόμενοι, υποψήφιοι σε Ευρωβουλή, Περιφέρειες και Δήμους.
  3. Δεν πρέπει να δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση στη Χρυσή Αυγή τόσο για το ψηφοδέλτιο της Ευρωβουλής όσο και για τη παράταξή της στο Δήμο και τη Περιφέρεια, για να χύσει κι άλλο το ναζιστικό της δηλητήριο, με την παραχώρηση χώρων για περίπτερα, πανό και αφίσες κ.ο.κ. Πρόκειται για φασιστική-ναζιστική οργάνωση με υπόδικα στελέχη και αποτελεί πρόκληση η διευκόλυνσή της. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και της ΛΣ ζήτησε να τοποθετηθούν και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων ή παρατάξεων ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής παρέπεμψε την απόφαση για το σχετικό ζήτημα στο ΔΣ.
  4. Η δημοτική αρχή να λάβει άμεσα μέτρα για να αυξήσει τους περιορισμένους χώρους δημόσιας προβολής κομμάτων και παρατάξεων και να επανεξετάσει την απόφασή της να μην παραχωρήσει τα ξύλινα περίπτερα που έκανε μέχρι σήμερα. Το ΚΚΕ και η ΛΣ στη Περιφέρεια και στο Δήμο διεκδικούν ένα περίπτερο. Θεωρούμε ότι κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει και με τις άλλες παρατάξεις, εκτός Χρυσής Αυγής, που αδυνατούν οικονομικά για τη προμήθεια μιας τέτοιας κατασκευής.
  5. Το ΚΚΕ και η ΛΣ δεν διαφώνησαν με τους χώρους που ζήτησαν άλλα κόμματα ή παρατάξεις, πλην Χρυσής Αυγής και των παρατάξεων της, ούτε διεκδίκησε χώρο που ζήτησε άλλο κόμμα ή παράταξη. Ως προς αυτό και μόνο η απόφαση της διαπαραταξιακής ήταν ομόφωνη. Στα τρία πρακτικά που συντάχθηκαν (για ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές), ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και της ΛΣ ζήτησε και συμπεριλήφθη το αίτημα να μην δοθεί καμία διευκόλυνση στη Χρυσή Αυγή και τις παρατάξεις της με σκοπό να παρθεί τελική απόφαση στο ΔΣ και με το αιτιολογικό ότι «αποτελεί φασιστική-ναζιστική οργάνωση με υπόδικα στελέχη».

Οι παραπάνω θέσεις και απόψεις είναι ταυτόσημες με τις θέσεις και τις απόψεις του εκπροσώπου της ΛΣ Δημοτικού Συμβούλου Χ. Ποτόλια. Ωστόσο αυτές δεν περιέχονται στην απόφαση 12ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (δημοσιεύτηκαν στον τύπο)  που έγινε αργά τη νύχτα της 22-4-2019.

Παρακαλούμε για τη διόρθωση των πρακτικών της 12ης Συνεδρίασης, στα οποία να σημειώνεται η διαφωνία της ΛΣ στα ψηφισθέντα ως μειοψηφούσα παράταξη».