Μακάριος Λαζαρίδης: Η πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπέρ των αδύναμων στρωμάτων

Τι είπε ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Καβάλα για τον Παύλο Πολάκη, για την πρόταση δυσπιστίας, για το περίφημο 5ευρο στα νοσοκομεία και για το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία

«Τσίπρας ίσον Πολάκης» επανέλαβε πολλές φορές σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον ALPHA Radio 88,6 και στον δημοσιογράφο, Νίκο Χαζαρίδη ο σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ  Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο κ. Λαζαρίδης υποστήριξε πως η ΝΔ ταυτίζει τον Πολάκη με τον Τσίπρα, αφού ο δεύτερος, όπως αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης, όχι μόνο ανέχεται, αλλά υιοθετεί τις συμπεριφορές και το λεξιλόγιο του πρώτου, μοιραζόμενος μάλιστα μαζί του πολλές προσωπικές στιγμές. Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Καβάλα αναφέρθηκε παράλληλα και στον χώρο της Υγείας, απάντησε για το περίφημο 5ευρο στα νοσοκομεία και το ποιος επέτρεψε την είσοδο των ανασφάλιστων σε αυτά, ενώ ανέλυσε και το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία.

Τα βασικότερα σημεία από τη συνέντευξη του Μακάριου Λαζαρίδη

Η κατάσταση στην Υγεία και οι προτεραιότητες της ΝΔ

Μία από τις προτεραιότητες της ΝΔ και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν τον εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες για τη θέση του πρωθυπουργού -η δική μου εκτίμηση είναι ότι αυτό θα συμβεί- είναι το ζήτημα της Υγείας. Ξέρετε, επίσης, ότι σχετικά πρόσφατα η ΝΔ παρουσίασε το πρόγραμμα για την Υγεία, το οποίο θέλει να υλοποιήσει την επόμενη μέρα, ως κυβέρνηση και θα έλεγα ότι στον τομέα της Υγείας εντοπίζεται μία από τις μεγαλύτερες αντιφάσεις της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστηρίζει ότι ασκεί πολιτική υπέρ των αδύναμων στρωμάτων, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η κατάσταση που επικρατεί επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει καμία αμφιβολία: νοσοκομεία με κακοσυντηρημένες υποδομές και σοβαρές ελλείψεις σε βασικά είδη, μόλις ένας στους δέκα πολίτες έχουν πρόσβαση σε οικογενειακό γιατρό, 7 Περιφερειακές Ενότητες χωρίς κανένα συμβεβλημένο παιδίατρο. Η κριτική που ασκούμε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ότι ξαφνικά όλα διαλύθηκαν από αυτήν την κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς είναι αυτό το οποίο είπα στην αρχή, ότι η πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία πολιτική η οποία είναι δυστυχώς δεν είναι υπέρ των αδύναμων στρωμάτων.

Το Νοσοκομείο Καβάλας και οι παρεμβάσεις που δεν έγιναν ποτέ

Δεν βλέπω βελτιωτικές παρεμβάσεις και δεν το λέω κάνοντας μόνο πολιτική και στείρα κριτική, αλλά βλέπουμε τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου ξέρετε ότι έχω ασκήσει έντονη κριτική, πάντα όμως με επιχειρήματα απέναντι στην διοίκηση Καρασαββόγλου.

Έχουμε ακούσει έντονη κριτική για τα 5 ευρώ τα οποία είχαν από τον Ά. Γεωργιάδη αλλά αυτά τα 5 ευρώ στην ουσία η κυβέρνηση τα έχει πάρει πολλαπλάσια πίσω μέσα από τις αυξήσεις που έχει κάνει

Το 5ευρω του Άδωνι Γεωργιάδη και οι βασικοί άξονες της ΝΔ

Το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία έχει τρεις βασικούς άξονες: ο ένας άξονας είναι το πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης», το οποίο είναι μία επανάσταση στην πρόληψη, γιατί είναι καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν, είναι οι ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους στα νοσοκομεία, δίνουμε έμφαση σε επιμέρους πολιτικές που αφορούν τον καρκίνο, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών υγείας και τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει επιβάρυνση του πολίτη. Έχουμε ακούσει κατά το παρελθόν μία έντονη κριτική για τα 5 ευρώ τα οποία είχαν μπει την περίοδο του Άδωνι Γεωργιάδη, τα οποία η επόμενη κυβέρνηση τα κατήργησε, αλλά πρέπει να πούμε ότι αυτά τα 5 ευρώ στην ουσία τα έχει πάρει πολλαπλάσια πίσω η κυβέρνηση μέσα από τις αυξήσεις που έχει κάνει στα φάρμακα, από τις αυξήσεις που έχει κάνει τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Ψευδώς η κυβέρνηση αναφέρει ότι επί ημερών της πλέον οι ανασφάλιστοι μπορούν και μπαίνουν στα νοσοκομεία, αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα, αυτή ήταν μία απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία προέβλεπε την δυνατότητα στους ανασφάλιστους να πηγαίνουν στα νοσοκομεία.

Ο «φάκελος» Πολάκη και η πρόταση μομφής

Ο κ. Πολάκης είναι από τους πιο αισχρούς πολιτικούς που γνώρισε η χώρα από τη μεταπολίτευση και δυστυχώς είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας τον στηρίζει απόλυτα. Το είδαμε άλλωστε: και διακοπές μαζί κάνανε και τα ουζάκια τους ήπιανε και μάλιστα χόρευαν το βράδυ, όταν ο ΣΚΑΙ στο απίστευτα καθηλωτικό ρεπορτάζ του έδειχνε τι συνέβη στο Μάτι. Άρα, λοιπόν, η κριτική προφανώς έχει να κάνει με τις συμπεριφορές Πολάκη που για μας είναι συμπεριφορές Τσίπρα, δηλαδή δεν είναι απλά το άλλο πρόσωπο του Τσίπρα ο Πολάκης, ο Πολάκης ίσον Τσίπρας και ο Τσίπρας ίσον Πολάκης, αυτά που θέλει να πει ο Τσίπρας, αλλά δεν τα λέει μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο ότι έγινε το καλό παιδί, βάζει και τα λέει ο κ. Πολάκης. Άρα, η κριτική θα είναι στη πολιτική συμπεριφορά του και βεβαίως θα είναι και στα έργα και ημέρες του κ. Πολάκη στο υπουργείο Υγείας, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην κατάπτυστη, θα έλεγα, επικοινωνιακή φιέστα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι τη βραδιά που ήξεραν ότι έχουμε νεκρούς και έκαναν πως δεν ήξεραν, συμμετείχε ο κ. Πολάκης.

Η πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία πολιτική η οποία είναι δυστυχώς δεν είναι υπέρ των αδύναμων στρωμάτων

Η πρόταση δυσπιστίας, η ψήφος εμπιστοσύνης και η «στοχοποίηση» Τσίπρα

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δίνει αυτό το δικαίωμα (σ.σ.: της στοχοποίησης). Ο πρόεδρος της ΝΔ τι είπε μετά την απίστευτη επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Πολάκης στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο; Είπε, ότι θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για τον κ. Πολάκη. Ο κ. Τσίπρας μάς είπε ότι θα τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Εγώ αντιλαμβάνομαι γιατί το κάνει ο κύριος Τσίπρας αυτό, το κάνει διότι εάν παρέμενε η πρόταση δυσπιστίας, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπήρχαν βουλευτές -υπάρχουν ήδη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάποιοι από τους 6 πρόθυμους που στηρίζουν την κυβέρνηση- που θα ήθελαν να υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να χάσει τη δεδηλωμένη, άρα ο κ. Τσίπρας επιλέγει να υιοθετεί πλήρως τις συμπεριφορές, άρα και το λεξιλόγιο του κ. Πολάκη, ακριβώς για να μείνει μερικούς μήνες ακόμα στην εξουσία. Δεν είναι απλά ζήτημα στοχοποίησης της ΝΔ ή του κ. Μητσοτάκη στον κ. Τσίπρα, απλά είναι η σκληρή πραγματικότητα ότι Τσίπρας ίσον Πολάκης.