Θόδωρος Μουριάδης: Αναβαθμίζουμε τις γειτονιές μαζί με τους κατοίκους [βίντεο]

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας μιλά για μία από τις προτεραιότητες του συνδυασμού του που δίνει βαρύτητα στις γειτονιές, στο πράσινο, στην αισθητική των παρεμβάσεων

Με λόγια του Ηλία Χ. Παπαδημητρακόπουλου από διήγημά του που αναφέρεται στις μέρες που ο συγγραφέας πέρασε στην Καβάλα μιας άλλης εποχής, ο Θόδωρος Μουριάδης τονίζει την ανάγκη η νέα Δημοτική Αρχή να «σκύψει» επάνω από τις γειτονιές της πόλης και να δώσει την απαιτούμενη προσοχή…

Ο επικεφαλής του Σύγχρονου Δήμου, στο νέο βίντεο που ανέβασε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ξεδιπλώνει μερικές από τις προτεραιότητες του συνδυασμού του για τον τομέα αυτό.

Δείτε το βίντεο και αμέσως παρακάτα διαβάστε την ανάρτηση που το συνοδεύει:

Αναβαθμίζουμε τις γειτονιές μαζί με τους κατοίκους

«Ζήσαμε στην Καβάλα δέκα χρόνια. Γνωρίσαμε τον τόπο και την περιοχή. Αποκτήσαμε τους φίλους του υπόλοιπου βίου μας. Ήταν μία καθημερινή απόλαυση το περπάτημα μέσα στα δρομάκια της πόλης, οι ωραίοι κυβόλιθοι, τα χαμηλά σπίτια με τους δροσερούς μπαχτσέδες, τα πελώρια καπνομάγαζα, τα εξαίρετα μέγαρα, ο ταρσανάς κάτω από τις Καμάρες, το υδραγωγείο, η θάλασσα παντού, απέναντι η Θάσος…», έγραψε κάποτε σε άρθρο του ο συγγραφέας Ηλίας Παπαδημητρακόπουλος για την Καβάλα του 1960.

Οι εικόνες αυτές περιορίστηκαν με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη των κοινωνιών. Μία εξέλιξη που πολλαπλασίασε το μπετόν και ζημίωσε το πράσινο στην πόλη. Για το λόγο αυτό, επιδιώκουμε αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής, ανάπτυξη πρασίνου, αισθητική σε κάθε μας παρέμβαση.

Δημιουργούμε μαζί με τους κατοίκους και τους συνοικιακούς συλλόγους μικρούς κοινόχρηστους χώρους που θα προσφέρουν ξεκούραση, παιχνίδι και κοινωνικές επαφές. Για το σκοπό αυτό αξιοποιούμε οικόπεδα του Δήμου ή αγοράζουμε εγκαταλελειμμένα κτίρια με στόχο να μετατραπούν σε τέτοιους χώρους. Δίνουμε ξανά πνοή στις γειτονιές, φροντίζουμε για την καθημερινότητα των κατοίκων».