Για πολιτικό κατήφορο Τσανάκα κάνει λόγο ο Θόδωρος Μουριάδης

Ο επικεφαλής του Σύγχρονου Δήμου καταγγέλλει «πολιτικάντικες τακτικές» της Δημάρχου Καβάλας λίγες μέρες πριν από τις εκλογές

Ζεσταίνεται το πολιτικό θερμόμετρο στον Δήμο Καβάλας, καθώς λιγότερο από είκοσι μέρες πριν από την προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη νέας Δημοτικής Αρχής ο Θόδωρος Μουριάδης «χρεώνει» στη Δήμητρα Τσανάκα και τους συνεργάτες της για «σκόρπισμα» χρημάτων με στόχο την πολιτική εκμετάλλευση του δημοτικού κορβανά για ίδιον πολιτικό όφελος.

Ο επικεφαλής του Σύγχρονου Δήμου εστιάζει την κριτική του στην επιλογή της Διοίκησης Τσανάκα να επιχορηγήσει τα ποδοσφαιρικά σωματεία αλλά και να ασφαλτοστρώσει, «όψιμα» όπως χαρακτηριστικά λέει, οδούς της πόλης, κι όλα αυτά στο «παρά πέντε», λίγο πριν οι δημότες της Καβάλας προσέλθουν στις κάλπες…

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της καταγγελίας Μουριάδη.

Ο πολιτικός κατήφορος της κυρίας Τσανάκα

«Μόνο έκπληξη και θυμηδία προκαλεί η απαράδεκτη τακτική της κ. Τσανάκα, 18 ημέρες πριν τις εκλογές, να καλεί τα ποδοσφαιρικά σωματεία για οικονομική ενίσχυση. Επί 5 χρόνια η διοίκηση Τσανάκα αρνήθηκε κάθε επιχορήγηση ποδοσφαιρικού σωματείου και μόλις πριν από λίγους μήνες προέβη στη διανομή αθλητικού υλικού μέσα από έναν αμφίβολο διαγωνισμό και με προμηθευτή εκτός Καβάλας.

Σε κάθε περίπτωση, ο δικός μας συνδυασμός είναι υπέρ της ενίσχυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, όχι όμως με τέτοιες μεθόδους και σε τέτοιες συγκυρίες. Νομίζει η κυρία Τσανάκα πως οι παράγοντες και οι παίκτες των ποδοσφαιρικών σωματείων που θα ενισχυθούν οικονομικά 2 εβδομάδες πριν τις εκλογές δεν έχουν κρίση; Δεν καταλαβαίνουν τον εμπαιγμό και την πρωτοφανή πολιτικάντικη τακτική της; Βέβαια, τα ίδια κάνει και με τις όψιμες και προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις, αλλά η ώρα της ετυμηγορίας πλησιάζει. Και εκεί οι Καβαλιώτες θα είναι αμείλικτοι μαζί της, όσα λεφτά κι αν σκορπίσει από το δημοτικό κορβανά, χωρίς έλεγχο και χωρίς μέτρο, κατά την προσφιλή της τακτική.

Προφανώς, το αντιλαμβάνεται και σπεύδει να μετέλθει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία. Ο πολιτικός κατήφορος της κυρίας Τσανάκα και των συνεργατών της δεν έχει τέλος, ευτυχώς, όμως, η διοίκησή τους έχει ημερομηνία λήξης, την 26η Μαίου 2019».