Ο Δήμος Καβάλας απαντάει στον Θόδωρο Μουριάδη: Εμείς μεριμνήσαμε για τη δική μας εκδήλωση, όχι για τη ΝΔ

Η διοίκηση Τσανάκα διευκρινίζει ότι τα συνεργεία του δήμου «περιφρούρησαν» την εκδήλωση «Άδοντες και Ψάλλοντες» και δεν έκαναν «προεκλογική εκδούλευση» στη Νέα Δημοκρατία

Στην καταγγελία του υποψήφιου δημάρχου Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού Σύγχρονος Δήμος Θόδωρου Μουριάδη, ότι μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Μαΐου 2019 στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας από οχήματα και προσωπικό της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καβάλας πλαστικές καρέκλες και γυψοσανίδες για να «στηθεί» προεκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας (διαβάστε εδώ την καταγγελία Μουριάδη) απαντάει η Διοίκηση Τσανάκα.

Η Δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζει ότι κάθε άλλο παρά για «προεκλογική εκδούλευση» για λογαριασμό της ΝΔ πρόκειται -όπως της χρέωσε ο κ. Μουριάδης- καθώς η θέση η οποία επιλέχτηκε για το προεκλογικό περίπτερο της ΝΔ με φόντο τις Ευρωεκλογές -μπροστά από το “stage” της πλατείας Ελευθερίας- ήταν καθορισμένη και αποφασισμένη από τη διαπαραταξιακή επιτροπή, μια απόφαση η οποία επικυρώθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Απριλίου 2019.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η διοίκηση του δήμου, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 διαπιστώθηκε από τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και βασικό συντελεστή της εκδήλωσης «Άδοντες και Ψάλλοντες», Γιάννη Κακάρα, ότι η θέση του περιπτέρου της ΝΔ θα δυσκόλευε τη σωστή ανάπτυξη των ορχηστρών, καθώς και τους θεατές -οι οποίοι παρεμπιπτόντως έδωσαν δυναμικό «παρών» κατά την έναρξη των συναυλιών το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαΐου 2019- τουτέστιν την αρτιότητα της ίδιας της διοργάνωσης.

Το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου 2019 ενημερώθηκε από τον κ. Κακάρα η διοίκηση του δήμου και προκειμένου να προασπίσει ο δήμος την ορθή διοργάνωση της δικής του εκδήλωσης, αποφασίστηκε η μετακίνηση του περιπτέρου από τα συνεργεία του δήμου, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα ούτε για τη διοργάνωση, αλλά ούτε και για τη ΝΔ, με την τοπική οργάνωση του κόμματος να συναινεί αμέσως στη μετακίνηση του περιπτέρου.