Μάκης Παπαδόπουλος: Η κ. Τσανάκα «πετάει» λεφτά στην κεντρική πλατεία. Νά η δική μας πρόταση [φωτογραφίες]

Ο υποψήφιος Δήμαρχος έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια του Τόπου της Ζωής μας για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας κάνοντας λόγο για ένα «έργο πνοής και αναπτυξιακής προοπτικής»

Μετά τις προτάσεις ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας της Καβάλας που κατέθεσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θόδωρος Μουριάδης (δείτε την εδώ) και Βαγγέλης Παππάς (δείτε την εδώ) και στον απόηχο της υπογραφής της σύμβασης από τον Δήμο Καβάλας με ανάδοχο εταιρία για την ανάπλαση της πλατείας προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (διαβάστε σχετικά εδώ), ο Μάκης Παπαδόπουλος δίνει στη δημοσιότητα το δικό του σχέδιο.

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας δεν παραλείπει να κατηγορήσει τη Δήμητρα Τσανάκα για «υποκρισία», αφού, όπως επισημαίνει, η Δήμαρχος δεν διστάζει να «πετάξει» 300.000 ευρώ για ένα έργο που θα… ξαναγίνει (!) και όλα αυτά 10 μέρες πριν από τις εκλογές.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Μάκη Παπαδόπουλου και δείτε τις μακέτες με την πρόταση του Τόπου της Ζωής μας για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας της Καβάλας.

Μάκης Παπαδόπουλος: «Αναλαμβάνω την ευθύνη να σταματήσω την παρακμή και την εγκατάλειψη στον Δήμο μας»

«Ενώ οι δημοτικές παρατάξεις έχουν παρουσιάσει το σχέδιό τους για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, και επίσης είμαστε 10 μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, η κ. Τσανάκα δεσμεύει την επόμενη διοίκηση του Δήμου να κάνει εργασίες ανάπλασης στην κεντρική πλατεία και “πετάει χρήματα” (300.000 ευρώ περίπου!) σε μία ανάπλαση που θα ξανα-αλλάξει!

Η απόφαση αυτή αποτελεί προσβολή για τις δημοτικές παρατάξεις και πλήγμα για τη συνεννόηση που απαιτεί η μεταρρύθμιση του “Κλεισθένη”. Η κ. Τσανάκα για άλλη μια φορά δείχνει το “διπλό της πρόσωπο”: από μπροστά είναι υπέρ της συνεννόησης και από πίσω επιβάλλει τις δικές αποφάσεις, χωρίς τη συναίνεση κανενός. Αυτό λέγεται ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

Η πρόταση που παρουσιάζουμε σήμερα (και για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και γενικότερα του κέντρου της πόλης) περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου περιπάτου από την οδό Κουντουριώτου μέχρι τον Δημοτικό Κήπο (βλ. βίντεο παρουσίασης ανάπλασης):

  • με πεζοδρόμηση των παράπλευρων της πλατείας οδών Δοϊράνης και Ίωνος Δραγούμη
  • με υπογειοποίηση της οδικής σύνδεσης της οδού Ομόνοιας με την οδό Βενιζέλου κάτω από την κεντρική πλατεία
  • με δημιουργία διώροφου χώρου στάθμευσης 550 θέσεων κάτω από την κεντρική πλατεία
  • με πλήρη ανάπλαση της πλατείας (με βασικά στοιχεία το πράσινο με χαμηλή βλάστηση, νερό, δομικά υλικά και φωτιστικά σώματα φιλικά προς το περιβάλλον).

Η πρότασή μας στοχεύει σε ένα έργο πνοής και αναπτυξιακής προοπτικής, καθώς αποσυμφορίζει την κίνηση και την στάθμευση στο κέντρο της πόλης και δημιουργεί ωφέλειες τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και βιοκλιματικής παρέμβασης.

Την ίδια στιγμή, η ακτή της Καλαμίτσας βρίσκεται σε κατάσταση εγκατάλειψης και παρακμής. Κατεστραμμένες καμπίνες, σπασμένα κάγκελα, σκουριασμένοι πάγκοι, βρωμιά και σκουπίδια στην άμμο, όλα αυτά ντροπιάζουν και δυσφημίζουν την εικόνα της τουριστικής Καβάλας σε μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες μέσα στην πόλη. Αποτέλεσμα αυτής της εγκατάλειψης είναι η απώλεια της Γαλάζιας Σημαίας…

Δυστυχώς, μετά από την πτώση της γέφυρας έχουμε την υποστολή της Γαλάζιας Σημαίας της Καλαμίτσας…
Η κ. Τσανάκα αγνοεί ότι η πιο ουσιαστική αρμοδιότητα του Δημάρχου είναι η προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών μας.

Ποιος χάνει από τα «πεταμένα» χρήματα της κεντρικής πλατείας, αλλά και από τη γκρεμισμένη γέφυρα και τη διαλυμένη παραλία της Καλαμίτσας; Οι δημότες!

Με όραμα, με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, με ικανή ομάδα,
με έναν ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,
ανεβάζουμε τον τόπο μας ψηλά, εκεί που του αξίζει!

In this article