«Περπατώντας» στο κέντρο της Καβάλας οπως το οραματίζεται ο Μάκης Παπαδόπουλος [βίντεο]

Δείτε την εντυπωσιακή «ρεαλιστική» ξενάγηση στη νέα πλατεία Ελευθερίας - Το σχέδιο του Τόπου της Ζωής μας περιλαμβάνει υπόγειο χώρο στάθμευσης 550 θέσεων και υπογειοποίηση της οδού Ίωνος Δραγούμη και τμήματος της οδού Ομονοίας

Έναν ενιαίο χώρο περιπάτου από την οδό Κουντουριώτου μέχρι τον Δημοτικό Κήπο «θέλουν» να δημιουργήσουν ο Μάκης Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του. Η πρόταση του Τόπου της Ζωής μας για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και γενικότερα του κέντρου της Καβάλας παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τετάρτης 16 Μαΐου 2019 [διαβάστε σχετικά εδώ].

Η πρόταση Παπαδόπουλου περιλαμβάνει:

  • πεζοδρόμηση των παράπλευρων της πλατείας οδών Δοϊράνης και Ίωνος Δραγούμη
  • υπογειοποίηση της οδικής σύνδεσης της οδού Ομόνοιας με την οδό Βενιζέλου κάτω από την κεντρική πλατεία
  • δημιουργία διώροφου χώρου στάθμευσης 550 θέσεων κάτω από την κεντρική πλατεία
  • πλήρη ανάπλαση της πλατείας (με βασικά στοιχεία το πράσινο με χαμηλή βλάστηση, νερό, δομικά υλικά και φωτιστικά σώματα φιλικά προς το περιβάλλον).

Όπως ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας, η πρόταση του Τόπου της Ζωής μας «»στοχεύει σε ένα έργο πνοής και αναπτυξιακής προοπτικής, καθώς αποσυμφορίζει την κίνηση και την στάθμευση στο κέντρο της πόλης και δημιουργεί ωφέλειες τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και βιοκλιματικής παρέμβασης».

Περιηγηθείτε στο κέντρο της Καβάλας όπως το οραματίζεται η παράταξη Παπαδόπουλου στο παρακάτω βίντεο: