Παγγαίο: «Κόντρα» Αναστασιάδη-Ξουλόγη για το «χρίσμα» του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο

Φίλιππος Αναστασιάδης: «Τα χρίσματα είναι για τους ιερωμένους και για εκείνους που δεν διαθέτουν χαρίσματα» - Ανακοίνωση με κατηγορίες για «ψέματα» και οι «μπηχτές» για τη στάση Ξουλόγη στο μακεδονικό ζήτημα

Στον απόηχο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος στον συνδυασμό «Σωστή Επιλογή» για το Παγγαίο του Βασίλη Ξουλόγη, ο Φίλιππος Αναστασιάδης εξέδωσε μία ιδιαίτερα «καυστική» ανακοίνωση.

Σε αυτήν, ο νυν Δήμαρχος Παγγαίου και εκ νέου υποψήφιος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ναι Μπορούμε» κάνει λόγο για «ψέματα» και «παραπλάνηση των ψηφοφόρων» περί δήθεν ανεξάρτητης υποψηφιότητας Ξουλόγη, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι μια «γνήσια αυτοδιοικητική παράταξη με φωνές από όλους τους χώρους».

Διαβάστε την ανακοίνωση Αναστασιάδη και αμέσως παρακάτω την απάντηση Ξουλόγη.

Φίλιππος Αναστασιάδης: Οι μάσκες πέφτουν…

«Και με τη “βούλα” πλέον η παράταξη “ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ” και ο κ. Ξουλόγης έχουν την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού κόμματος αναφορικά με τους δημάρχους τους οποίους στηρίζει είναι και ο κ. Ξουλόγης και η ανακοίνωση δεν αφήνει περιθώριο για καμία αμφιβολία. Τώρα εξηγούνται πολλά!

Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές μαθαίνουμε επίσημα οτι ο κ. Ξουλόγης δεν είναι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα αλλά επίσημα στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι φυσικά κατακριτέο! Κατακριτέο είναι να λες ψέματα, να παραπλανείς ψηφοφόρους και υποψηφίους και να κρύβεις την αλήθεια.Όλοι κάπου ανήκουμε! Η διαφορά μας είναι οτι εμείς δεν αποζητήσαμε και δεν χρειαζόμαστε κανέναν κομματικό μηχανισμό για να βγούμε μπροστά , να αγκαλιάσουμε όλους του δημότες αναξαρτήτου κομματικής ταυτότητας να τους κοιτάξουμε στα μάτια, να τους μιλήσουμε για το έργο μας και το πρόγραμμά μας και να ζητήσουμε την ψήφο τους! Η διαφορά μας είναι οτι εμείς το λέμε και το κάνουμε πράξη οτι αποτελούμε μια γνήσια αυτοδιοικητική παράταξη με φωνές από όλους τους χώρους.

Τώρα εξηγείται η στάση του στο θέμα του ονόματος της Μακεδονίας, η απουσία του από συμβούλια στα οποία θα έπρεπε να εκφέρει άποψη που θα ήταν απέναντι από το κυβερνόν κόμμα και πολλά ακόμα “παρών” κατά τις ψηφοφορίες στο δημοτικό συμβούλιο! Πολλοί θα σπεύσουν να διαψεύσουν, να πουν οτι έγινε ερήμην τους , να μιλήσουν για ευρύτερο προοδευτικό χώρο κλπ! Τίποτα όμως δεν γίνεται ερήμην μας αυτό είναι δεδομένο.

Καλό αγώνα σε όλους μας»!

Βασίλης Ξουλόγης: Στήριξη μόνο από τους πολίτες του Δήμου Παγγαίου

«Και οι πέτρες στο Παγγαίο γνωρίζουν ότι ο συνδυασμός #ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για τη ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ είναι μια υπερκομματική, αδέσμευτη και πολυσυλλεκτική παράταξη, η οποία αποτελείται από ανθρώπους αποφασισμένους να ανατρέψουν το σημερινό καθεστώς ανυπαρξίας και δημοσίων σχέσεων, που ενδιαφέρεται μόνο για τη διατήρηση της εξουσίας με κάθε κόστος.

Προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους, από την δεξιά, το κέντρο και την αριστερά, πλαισιώνουν το νικηφόρο εγχείρημά μας. Τους τιμώ και τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους. Άλλωστε, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις συμπορευτήκαμε με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου μας, χωρίς διαχωρισμούς και πολιτικές σκοπιμότητες.

Είναι, επίσης, γνωστό ότι δεν επιδιώξαμε και δεν έχουμε ζητήσει στήριξη από κανέναν κομματικό φορέα. Σεβόμαστε την πολιτική ταυτότητα όλων. Για εμάς η αυτοδιοίκηση είναι πάνω και πέρα από κόμματα, τα οποία αποτελούν θεσμικούς πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος και έχουν το δικό τους σημαντικό ρόλο στην κοινωνία. Και, φυσικά, έχουν το δικαίωμα να αξιολογούν τις συμπεριφορές, τα προγράμματα, την αξιοπιστία και τα έργα του καθένα μας, πάντοτε με απόλυτο σεβασμό στην ανεξαρτησία των αυτοδιοικητικών θεσμών και στη βούληση των τοπικών κοινωνιών.

Η ανεξάρτητη παράταξη #ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για τη ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, διεκδίκησε και διεκδικεί στήριξη μόνο από τους πολίτες του Δήμου Παγγαίου, για να βαδίσουμε μαζί στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου».