Θόδωρος Μουριάδης: Καλό το Bollywood, αλλά τι γίνεται με την Καλαμίτσα;

Έκπληξη και οργή στον «Σύγχρονο δήμο» για την χαμένη Γαλάζια Σημαία σε μια από τις δημοφιλέστερες ακτές της πόλης της Καβάλας

Η αρνητική εξέλιξη της απώλειας της Γαλάζιας σημαίας από την ακτή της Καλαμίτσας αποτέλεσε το αντικείμενο της ανακοίνωσης του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη, στην οποία ασκείται δριμύτατη κριτική στην δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Για τον επικεφαλής του «Σύγχρονου Δήμου» η αντιδικία που έχει ο δήμος Καβάλας με την ΕΤΑΔ για την ακτή δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για το γεγονός ότι δεν θα υψωθεί φέτος Γαλάζια σημαία, την ώρα που η συντήρηση των υποδομών και η προσέλκυση τουριστών αποτελεί πρώτιστο μέλημα της διοίκησης.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Σύγχρονος δήμος»

«Η αντιδικία του δήμου Καβάλας με την ΕΤΑΔ για την Καλαμίτσα δεν αποτελεί άλλοθι»

«Μόλις χθες η κυρία Τσανάκα μας μιλούσε για τον τουρισμό, τη λεγόμενη «βαριά βιομηχανία» της χώρας αλλά και του δήμου μας. Σήμερα, όμως, με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε ότι η ακτή της Καλαμίτσας πλέον δεν διαθέτει Γαλάζια Σημαία. Την ώρα που πρώτιστο μέλημά μας πρέπει να είναι η δημιουργία και η συντήρηση των απαραίτητων υποδομών με σκοπό την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών, η κυρία Τσανάκα αδυνατεί να κάνει ακόμη και τα αυτονόητα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου και εκχωρώντας σε άλλους δήμους και άλλες παραλίες σοβαρά τουριστικά πλεονεκτήματα και προνόμια.

Η αντιδικία με την ΕΤΑΔ δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση άλλοθι. Η διοίκηση ενός Δήμου δεν είναι μόνο για πανηγυρισμούς τύπου Bollywood, αλλά κυρίως (και) για τη διεκπεραίωση σοβαρών θεμάτων, όπως η παραχώρηση και η διαχείριση της ακτής Καλαμίτσας. Ας μη μείνουμε στα μεγάλα λόγια περί τουρισμού, γιατί οι ευκαιρίες χάνονται. Και αυτή είναι η πολλοστή φορά που ο Δήμος Καβάλας χάνει μία μεγάλη ευκαιρία και βλέπει μία ακόμη διεκδίκησή του να παραμένει στάσιμη εξαιτίας της απραξίας και της ανικανότητας της κυρίας Τσανάκα και των συνεργατών της».