Μακάριος Λαζαρίδης: «Χαλαρή ψήφος σημαίνει χαμένη ψήφος, σημαίνει ανοχή στον κ. Τσίπρα»

Τα «προεκλογικά επιδόματα» και η έξαρση της βίας στο επίκεντρο της συνέντευξης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του υποψήφιου βουλευτή για την Καβάλα με τη ΝΔ και Συμβούλου Επικοινωνίας του προέδρου του κόμματος

« Χαλαρή ψήφος, σημαίνει χαμένη ψήφος, σημαίνει ανοχή στον κ. Τσίπρα. Δεν αρκεί λοιπόν η καταδίκη του κ. Τσίπρα. Χρειάζεται και η θετική ψήφος στη Νέα Δημοκρατία. Ζητούμε από τους πολίτες να είναι παρόντες να μετέχουν και βέβαια να ψηφίσουν τη μόνη πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να αλλάξει τα πράγματα». Αυτό τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και το δημοσιογράφο κ. Ν. Αρμένη.

«Απόπειρα εξαπάτησης των συνταξιούχων τα προεκλογικά επιδόματα»

Για τα προεκλογικά επιδόματα της Κυβέρνησης ο κ. Λαζαρίδης, υπογραμμίζει: «Κατηγορούμε την Κυβέρνηση αφενός για τον χρόνο που επέλεξε και αφετέρου για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Το γεγονός ότι δίνει στους συνταξιούχους δώρο Χριστουγέννων, μισό βέβαια, στα τέλη Μαΐου, πέντε μέρες πριν από μία εκλογική αναμέτρηση, θα το ζήλευε ακόμη κι ο Μαυρογιαλλούρος. Είναι μια απόπειρα -μάταιη πάντως- εξαπάτησης των συνταξιούχων και εξαγοράς της ψήφου τους. Και βέβαια το επίδομα αυτό – που περιορίζεται στα 800 εκατομμύρια ευρώ- δεν συνιστά 13η σύνταξη η οποία κοστολογείται στα 2,2 δισ. Μην ξεχνάμε και κάτι ακόμη: Ότι η κυβέρνηση αυτή έκοψε δραματικά, με τον νόμο Κατρούγκαλου, όλες τις νέες συντάξεις και σχεδίασε περαιτέρω περικοπή όλων των εισοδημάτων, ψηφίζοντας τη μείωση του αφορολόγητου. Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι από τις 17 μειώσεις συντάξεων επί ΣΥΡΙΖΑ έχασαν κάθε χρόνο 2.056 ευρώ. Έκοψε, δηλαδή, τη 12η σύνταξη, επέβαλε περικοπή της 11ης και έχει το θράσος να μιλά για 13η σύνταξη. Και ένα ερώτημα: Πόση ανικανότητα και πόση αναλγησία μπορεί να χωρέσει στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η χορήγηση 200.000 συντάξεων;».

«Η ευθύνη για την έξαρση της οργανωμένης βίας βαραίνει τον ίδιο τον κ. Τσίπρα»

Σε ό,τι αφορά την έξαρση της οργανωμένης βίας ο κ. Λαζαρίδης, επισημαίνει: «Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έξαρση της οργανωμένης βίας. Είχαμε επιθέσεις κουκουλοφόρων σε γραφεία, ακόμη και σε προεκλογικές συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Είναι πλέον φανερό ότι το περιθώριο έχει εξαπολύσει πόλεμο εναντίον της Πολιτείας και των δημοκρατικών θεσμών. Είναι μια κραυγαλέα απόδειξη των κινδύνων που εγκυμονεί για τη Δημοκρατία η ανοχή της Κυβέρνησης στη βία. Φαίνεται, άλλωστε, ότι τα έκτροπα από υποστηρικτές του αρχιδολοφόνου της “17 Νοέμβρη” Κουφοντίνα, είναι συνέπεια της πολιτικής “ανοχής” με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα συνήθως συγκοινωνούντα δοχεία τρομοκρατών και ποινικών. Ανοχή που φυσικά αγκαλιάζει και τις παραβατικές πρακτικές κάθε είδους αναρχικών. Ως εκ τούτου, την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί θα την έχει όχι μόνον το υπουργικό δίδυμο του κατ’ επίφαση υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας».