Το σχέδιο του Μάκη Παπαδόπουλου για την αναβάθμιση της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων

Ο επικεφαλής του «Τόπου της ζωής μας» παρουσιάζει τα 15 σημεία του πλάνου του για την ανάπτυξη της περιοχής

Τις λύσεις για τα μικρά και καθημερινές παρεμβάσεις που χρειάζονται στην δημοτική ενότητα Φιλίππων καθώς και για τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής, παρουσίασε με ανακοίνωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» κάνει λόγο για αποκατάσταση του αισθήματος αδικίας και εγκατάλειψης που αισθάνονται οι δημότες της περιοχής και περιγράφει το σχέδιο 15 σημείων για την ανάπτυξης της προτείνοντας μάλιστα την διοργάνωση δύο σημαντικών εκδηλώσεως, όπως η αναπαράσταση της μάχης των Φιλίππων και η διοργάνωση παραγωγικής – αγροτουριστικής έκθεσης με την επωνυμία «Φιλίππεια».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Να αποκαταστήσουμε το αίσθημα αδικίας και εγκατάλειψης που αισθάνονται εδώ και πολύ καιρό οι δημότες στην περιοχή των Φιλίππων»

«Ως διοίκηση του Δήμου, σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και προωθούμε σύγχρονες λύσεις και παρεμβάσεις για τα μικρά καθημερινά αλλά και τα μεγάλα αναπτυξιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες στην περιοχή των Φιλίππων. Με βασικό στόχο, να αποκαταστήσουμε το αίσθημα αδικίας και εγκατάλειψης που αισθάνονται εδώ και πολύ καιρό λόγω των πολιτικών επιλογών και της συμπεριφοράς της διοίκησης Τσανάκα.

Ποιο είναι το Σχέδιό μας:

1. Διοργάνωση δύο σημαντικών εκδηλώσεων:

  • Αναπαράσταση της Μάχης των Φιλίππων ως παγκοσμίου γεγονότος
  • Παραγωγική, αγροτουριστική έκθεση – γιορτή, τα “Φιλίππεια”.

2. Άμεση αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του δημότη:

  • Συντηρημένο δίκτυο δρόμων παντού, μέσα και έξω από τους οικισμού
  • Νερό παντού, και στο “τελευταίο σπίτι”
  • Τακτική αποκομιδή των σκουπιδιών – απορριμματοφόρα τακτικά και παντού
  • Έγκαιρη τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού όπου υπάρχουν κενά ή έχουμε βλάβες
  • Άμεση, σωστή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού για τα λύματα
  • Ολοκληρωμένες συντηρήσεις των εκπαιδευτικών κτηρίων, ασφαλείς αυλές για τα παιδιά μας
  • Επαναλειτουργία σύγχρονων παιδικών χαρών σε όλους τους οικισμούς.

3. Οι Υπηρεσίες του Δήμου υποστηρίζουν 100% και την περιοχή των Φιλίππων.

4. Ολοκλήρωση του Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού σε κάθε οικισμό και συνολικά στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, για να ξέρει ο καθένας τι μπορεί να κάνει σε κάθε οικόπεδο, σε κάθε αγροτεμάχιο.

5. Συγκρότηση Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης των Τεναγών, με τη συμμετοχή όλων των Δήμων και περιφερειακών οργανισμών που έχουν λόγο. Επίσπευση αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων. Άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων γεφυρών στα Τενάγη.

6. Ολοκλήρωση αγροτικών υποδομών, όπως αναδασμοί, βατοί αγροτικοί δρόμοι παντού, δεξαμενές νερού και ποτίστρες στα ορεινά για την κτηνοτροφία.

7. Συγκρότηση Φορέα για την αξιοποίηση της ένταξης των Φιλίππων στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, σχεδιασμένη αξιοποίηση των πολιτιστικών και ιστορικών πόρων (αρχαιολογικός χώρος, αρχαία Εγνατία, προϊστορικός οικισμός Ντικιλί-Τας, μουσεία, έλευση Αποστόλου Παύλου και άλλα).

8. Τουριστική διαδρομή μέσω και των ορεινών περιοχών που θα περιλαμβάνει τις βραχογραφίες, τα βραχοανάγλυφα, τον Δρόμο του Νερού, τα αρχαία ορυχεία και άλλα ευρήματα.

9. Δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στις Κρηνίδες.

10. Ανάπτυξη των Λασπόλουτρων με ειδικό χωροταξικό σχέδιο και λειτουργία όλο τον χρόνο.

11. Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, το οποίο θα συνεργάζεται με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

12. Αξιοποίηση του Καστανόδασους Λιμνιάς – Λυκόστομου, μελέτη για τη δημιουργία Καταφυγίου Άγριων Ζώων.

13. Επανάχρηση εγκαταλειμμένων δημόσιων κτιρίων.

14. Αντιμετώπιση του προβλήματος εγκαταλειμμένων ζώων – αδέσποτων, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις και με κτηνιατρική υποστήριξη.

15. Δημιουργία σύγχρονου αθλητικού κέντρου, προπονητηρίου – επαρκείς συντηρήσεις όλων των αθλητικών χώρων.

Με όραμα, με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, με ικανή ομάδα, με έναν Δήμαρχο για όλους, αναβαθμίζουμε τη δημοτική ενότητα Φιλίππων και την κάνουμε γνωστή σε όλο τον κόσμο»!