Βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ: Υπήρξαν παραλείψεις, όμως οι θυσίες των πολιτών έπιασαν τόπο

Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου έδωσαν το στίγμα των προσεχών εκλογικών μαχών-Τι είπαν για τη στήριξη δημοτικών συνδυασμών και για την επίθεση στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου.

Ο συντονιστής της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Θόδωρος Μπόνος, ο οποίος τοποθετήθηκε αρχικά, υπογράμμισε: «Το 2015 αναλάβαμε μια χώρα κατεστραμμένη και φορτωθήκαμε ένα 3ο μνημόνιο. Προτεραιότητά μας ήταν η στήριξη της κοινωνίας και τεσσεράμισι χρόνια μετά είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε εκτός μνημονίων. Ενισχύουμε τους κοινωνικά αδύναμους που ήταν τα θύματα των μνημονίων. Στην ΠΕ Καβάλας δόθηκαν συνολικά 356 εκατομμύρια ευρώ για έργα και παρεμβάσεις που εγκρίθηκαν, είναι σε εξέλιξη ή έχουν ήδη ολοκληρωθεί».

Δ. Εμμανουηλίδης: Ιστορικός σταθμός για την πορεία της χώρας οι τριπλές εκλογές της Κυριακής

Στη συνέχεια μίλησε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι οι τριπλές εκλογές της 26ης Μαΐου αποτελούν ιστορικό σταθμό για την πορεία της χώρας.

«Οι ευρωεκλογές έχουν μεγαλύτερο βάρος, καθώς έχουν να κάνουν με το ποια Ευρώπη θέλουμε. Οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν πρόκριμα και για τις εθνικές εκλογές και ο λαός θα αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Από την πλευρά μας έγιναν λάθη, υπήρξαν παραλείψεις, όμως οι θυσίες των πολιτών έπιασαν τόπο. Οι πολίτες θα στείλουν το μήνυμά τους ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και τη βαρβαρότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουηλίδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ειδικότερα σε θέματα παιδείας στην ΠΕ Καβάλας, τονίζοντας ότι έγιναν πολλά και μάλιστα αθόρυβα, τα οποία αλλάζουν το τοπίο. Ενδεικτικά μίλησε για την ίδρυση Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου, τον διαχωρισμό περιοχών μετάθεσης των εκπαιδευτικών, το ΕΠΑΛ Θάσου και φυσικά τη συγχώνευση του ΤΕΙ ΑΜ-Θ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο, που όπως είπε αλλάζει τα ακαδημαϊκά δεδομένα στη χώρα, δίνοντας νέα προοπτική στην τοπική κοινωνία.

Κ. Μορφίδης: Καταδικάζουμε τον βανδαλισμό του εκλογικού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο Κώστας Μορφίδης αναφέρθηκε αρχικά στον βανδαλισμό του εκλογικού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Καπνεργάτη, υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί που το έκαναν ζήλεψαν τη δόξα του Βορίδη με τα τσεκούρια». Συμπλήρωσε δε για το χτύπημα που έγινε και στο προεκλογικό περίπτερο της Χρυσής Αυγής στον Δημοτικό Κήπο, ότι κάποιοι την μετατρέπουν με την ενέργεια αυτή από θύτη σε θύμα.

Ακολούθως τοποθετήθηκε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια βοήθησαν όσους δημάρχους τους το ζήτησαν, χωρίς διακρίσεις και συμπλήρωσε πως όπου υπήρχε ετοιμότητα αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο ένα καταπληκτικό εργαλείο, όπως είναι το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». Επίσης, αναφέρθηκε στη στήριξη των παρατάξεων του Άρη Βέρρου (Καβάλα), Δημήτρη Θεοδωρίδη (Θάσο) και του Κώστα Κατσιμίγα (Περιφέρεια ΑΜ-Θ) από το κόμμα, όπως και στη στήριξη που δίνουν, χωρίς δεσμεύσεις, όπως υπογράμμισε, σε Βασίλη Ξουλόγη (Παγγαίο) και Βαγγέλη Τσομπανόπουλο (Νέστο).

«Με όλες αυτές τις δυνάμεις μπορούμε να αλλάξουμε το πολιτικό τοπίο. Το έχουμε ανάγκη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γ. Παπαφιλίππου: Πετύχαμε τον στόχο και η κοινωνία έμεινε όρθια

Τέλος, ο Γιώργος Παπαφιλίππου, αφού καταδίκασε με τη σειρά του τον βανδαλισμό του εκλογικού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν μετά από μια τετραετία να βγει η χώρα από τα μνημόνια και μάλιστα με την κοινωνία όρθια, κάτι που επετεύχθη παρά το ότι η κοινωνία «μάτωσε».

Μίλησε επίσης για την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών, για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και για τα σχολικά γεύματα.

«Λάβαμε μέτρα για την αντιμετώπιση των αδικιών και ήμασταν συνεπείς. Από το 2018 βγήκαμε από τα μνημόνια με πεντακάθαρη έξοδο και μέτρα ελάφρυνσης για πολλούς. Αποκαταστήσαμε τα εργασιακά δικαιώματα, καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό, αυξήσαμε τον κατώτατο, μειώσαμε 10% μεσοσταθμικά τον ΕΝΦΙΑ (2019-2020), μειώσαμε ασφαλιστικές εισφορές, καταργήσαμε τον φόρο στο κρασί, καθιερώσαμε το μεταφορικό ισοδύναμο, μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στην Ενέργεια, δώσαμε 13η σύνταξη. Το εισόδημα των συμπολιτών μας θα ενισχυθεί σημαντικά», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαφιλίππου.