Βαγγέλης Παππάς: Ισότιμα, τρεις άξιοι άνθρωποι θα δουλέψουμε για την Καβάλα [Φωτογραφίες]

Κατακλύστηκε από κόσμο το εκλογικό κέντρο της ΚΑΠ στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας, όπου μίλησε για την συνεργασία με άλλους δύο συνυποψηφίους την επομένη των εκλογών

Γεμάτη παλμό από τα 1000 και πλέον άτομα που κατέκλεισαν τους δρόμους έξω από το εκλογικό κέντρο ήταν η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας και επικεφαλής της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης Βαγγέλη Παππά, το βράδυ Παρασκευής 24 Μαΐου. Η μαζική προσέλευση του κόσμους που κατέκλεισε το οδόστρωμα είχε ως αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείσει και να απαγορευτεί για λίγο η διέλευση των οχημάτων.

Ακολουθεί όλο το κείμενο της ομιλίας του Βαγγέλη Παππά

«Και τώρα όλα τα παπαγαλάκια στο κλουβί τους…»

«Φίλοι και φίλοι δημότες της Καβάλας, της Καβάλας του αύριο που θα γίνει από τις από τις 3 Ιουνίου εντελώς διαφορετική πόλη. Μια πόλη που θα τη σχεδιάσουμε, θα την οργανώσουμε και θα τη διεκδικήσουμε όλοι μαζί. Όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου ακούσαμε πολλά. Ακούσαμε καθημερινά τα παπαγαλάκια της απερχόμενης δημάρχου όχι μόνο να μιλάνε για την πάρτη τους, αλλά να καθορίζουν και ποιος θα είναι ο δεύτερος μαζί τους γιατί τρομάζουν από εμάς να είμαστε μαζί τους.

Και τώρα αφού δεν έβρεξε… όλα τα παπαγαλάκια στο κλουβί τους. Κοιτάζονται ανήμπορα. Πόσο θα μπορείς να κοροϊδέψεις τον κόσμο; Θα τον κοροϊδέψεις έναν χρόνο, 2 χρόνια, 3 χρόνια, 4 χρόνια, 5 χρόνια; Δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις για πολύ, όσο και κατεστημένο κι είσαι, όσα κόμματα και αν έχεις μαζί σου. Γιατί θα έρθει και η ώρα του δημότη που θέλει τον δήμο του όχι όπως είναι σήμερα αφημένο στην τύχη του. Θέλει τον δήμο του να πάει μπροστά. Θέλει τον δήμο του να τον βλέπει να γίνεται ακόμα πιο όμορφος. Θέλει αυτή την ομορφιά να την θαυμάζουν όχι μόνο οι τουρίστες αλλά και οι κάτοικοι. Θέλει τον δήμο του να έχει μια ενιαία ταυτότητα. Μία ταυτότητα που θα τη δώσουμε μέσα από συνεργασίες πλέον. Πάνε τα ατομικά παιχνίδια. Τα δίμηνα όσα έγιναν, έγιναν, νερουλάδες όσοι έγιναν, έγιναν ψηφοδέλτια έγιναν. Ψηφοδέλτιο σαν το δικό μας δεν μπόρεσαν να κάνουν. Τόσο μεγάλο και τόσο αντιπροσωπευτικό.

Ξέρετε φίλοι και φίλες…

Το 2014 εντελώς μόνοι μας ξεκινήσαμε ένα ταξίδι. Σε αυτό το ταξίδι, καταγράψαμε παρά τις μεγάλες δικές μας προσδοκίες, εγώ θέλω πάντα να είμαι ειλικρινείς μαζί σας, καταγράψαμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτό που φαίνεται σήμερα είναι πως εκείνο το ποσοστό έρχεται να αποτελέσει τη βάση της αυριανής νίκης…

Τι ακριβώς συμβαίνει; Όλοι πλέον μιλάνε στην Καβάλα για τη μεγάλη συσπείρωση που έχει η δική μας προσπάθεια. Φτιάξαμε τότε ένα ψηφοδέλτιο που είχε αδυναμίες, δεν ήταν τόσο αντιπροσωπευτικό όσο είναι σήμερα και προσπαθήσαμε αυτούς τους μήνες που αρχίσαμε την οργάνωση του ψηφοδελτίου να δώσουμε την ευκαιρία στους Καβαλιώτες να εκφραστούν όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα από τον δικό μας συνδυασμό. Ανοίξαμε λοιπόν το ψηφοδέλτιό μας και τις προσδοκίες μας και παράλληλα επιδιώξαμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα ικανοποιεί τον τελευταίο δημότη της Καβάλας. Και να το επιτύχουμε αυτό κάναμε κάτι το διαδραστικό. Καλέσαμε από τον Σεπτέμβριο τους πολίτες να καταθέτουν τις προτάσεις τους και τα προβλήματά τους ώστε μια επιτροπή να επεξεργαστεί όλα αυτά τα ζητήματα και να τα βάλει στο πρόγραμμα μας για να γίνει όσο πιο αντιπροσωπευτικό γίνεται. Και πράγματι, σήμερα τα κοινωνικά δίκτυα έχουν τέτοια δύναμη που μέσα από την ανταλλαγή απόψεων μέσα από εκεί διαμορφώσαμε το πρόγραμμα. ξεκινήσαμε να βάλουμε μέσα την ψυχή του Καβαλιώτη. Θέλαμε το πρόγραμμά μας να έχει μέσα τις δικές σας θέσεις, γιατί τότε μόνο αισθανόμαστε ότι πραγματικά έχουμε μία σχέση η οποία θέλουμε να διατηρηθεί και μετεκλογικά. Η Καβάλα δεν θα γίνει ωραιότερη μόνο από την ΚΑΠ και από τον Βαγγέλη Παππά δήμαρχο… θα γίνει και με άλλους που τους τιμούμε και όλη αυτή την προεκλογική περίοδο μας λένε όλοι οι συνυποψήφιοι ότι αποτελέσαμε την έκπληξη γιατί δεν αντιδικήσαμε με κανέναν είπαμε μόνο τι μπορούμε να κάνουμε εμείς. Εμείς μαζί με Εσάς.

 

Αυτή τη συνεργασία με τους άλλους συνυποψήφιους που θα πάρουμε την Καβάλα από την αδράνεια και θα την πάμε στην ανάπτυξη δεν θα είναι ο Βαγγέλης Παππάς ο δήμαρχος που θα παίρνει όλα τα φώτα θα είναι τρεις άνθρωποι οι οποίοι θα είναι ισότιμοι, ο Παππάς θα διεκδικεί αποφασιστικά για την Καβάλα και οι άλλοι θα δουλεύουν στην υποδομή για να έρχονται τα μεγάλα έργα. Όλοι λοιπόν θα έχουμε την ίδια ακριβώς αξία.

Θέλω να δώσω το στίγμα της συνεργασία γιατί κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να λένε ότι εμείς είμαστε μπροστά και οι άλλες είναι ουρές. Ουρές στις συνεργασίες δεν οδηγούν πουθενά. Οδηγούν στην αποτυχία.

Ισότιμα λοιπόν τρεις άξιοι άνθρωποι που αγαπάνε με τον ίδιο τρόπο την Καβάλα μαζί με τον λαό της Καβάλας θα σχεδιάσουν, θα οργανώσουν και θα πετύχουν το αύριο της Καβάλας που θα λέει όχι μόνο διαχείριση καθημερινότητας, θα λέει και έργα, θα λέει και οράματα και στα οράματα αρχίζουν σιγά, σιγά να συμφωνούν όλοι μαζί μας, για να πάει μπροστά η Καβάλα για να έρθει η ανάπτυξη χρειάζεται να βάλουμε τα οράματα μπροστά μας και τα οράματα είναι κοινά.

Όταν εμείς μιλήσαμε για τη μητροπολιτική πλατεία φανταζόμενοι κάτι το αντίστοιχο που έχει γίνει στη Λεμεσό κάτι αντίστοιχο που γίνεται στις Ιταλικές πόλεις δεν είχαμε στο μυαλό μας ότι θα κάνουμε ένα τσιμεντένιο κουτί αλλά θα κάνουμε κάτι το πολύ ευαίσθητο κάτι το πολύ όμορφο μέσα από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό το οποίο θα θαυμάζει ο καθένας που θα βρίσκεται πάνω από την πλατεία και κάτω από την πλατεία.

Και μόλις είδαν ότι μπορούν να υπογειοποιηθούν οι δρόμοι χωρίς να σκάψουμε παρακάτω πήραν την ιδέα μας την έκαναν κι αυτοί ένα animation σε μια πλατεία που από κάτω έχει χιλιάδες προβλήματα καθώς σκάβοντας κάτω από την πλατεία υπάρχουν όλα τα δίκτυα και οι αγωγοί, άρα δεν μπορεί να γίνει.

Ένα άλλο πράγμα που είπαμε είναι τι θα κάνουμε με την Παναγία για να λύσουμε το κυκλοφοριακό στη Χερσόνησο. Το λέμε όλοι… είναι μπροστά μου και ο παλιός δήμαρχος τον ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνει… του εύχομαι καλή επιτυχία την Κυριακή ως υποψήφιος περιφερειάρχης. Η Καβάλα πρέπει να έχει στο DNA της και τη λογική ότι για να πάει μπροστά πρέπει να πάει με Καβαλιώτες, αυτό είναι δική μου φιλοσοφία την οποία πολλές φορές την πληρώνω με τις επιλογές μου. Επιμένω να κρατάω συνεργάτες Καβαλιώτες μόνο και μόνο γιατί λέω ότι την Καβάλα θα την πάνε οι Καβαλιώτες μπροστά.

Πάμε λοιπόν να κάνουμε το ασανσέρ στην Παναγία και κυλιόμενες σκάλες σε ένα χώρο που πλέον δεν χρειάζεται γιατί οι αξιωματικοί δεν μένουν πλέον εκεί και λέμε ότι δεν θα φαίνεται τίποτα. Θα ανεβαίνει ο κόσμος επάνω με τις κυλιόμενες σκάλες και θα φαίνεται τίποτα. Θα έχουμε ηλεκτρονικές κάρτες όπου με μελέτη κοστολόγησης θα μπορέσουμε να αποτιμήσουμε τη λειτουργία του εγχειρήματος. Κάποιοι μου λένε πως θα γίνεται; Εκεί θα δουλέψουν και κάποιοι άνθρωποι για να μην βανδαλίζεται το έργο. Αυτό δεν είναι δική μου ιδέα είναι 30 χρόνων ιδέα. Προσπάθησε κυρίως η προηγούμενη διοίκηση με τον συνυποψήφιό μου τον κ. Μουριάδη, αλλά δεν τα κατάφερε γιατί όπως μου είπε πίστεψε σε κάποιους τεχνικούς που δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παίρνουμε τώρα όλοι μας πράγματα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε στο παρελθόν να τα φτιάξουμε. Βάζουμε την Καβάλα ψηλά, την πάμε μπροστά εκεί ακριβώς που τη θέλουμε όλοι…. ΟΛΟΙ…

Ένα άλλο θέμα που με ρωτάτε συνέχεια στο δρόμο είναι με το κυκλοφοριακό τι θα γίνει. Και επειδή βλέπω ότι σήμερα κλείσαμε τον δρόμο και ζητάμε συγνώμη γι αυτό αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά αφού ο κόσμος σήμερα εδώ είναι πάρα πολύς. Λέμε λοιπόν ότι για να μπορέσουμε να δώσουμε λύση είναι να εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα μια μελέτη. Μια μελέτη που θα έχει παράθυρα, υποσημειώσεις και αστερίσκους. Ξέρετε όταν στη μελέτη βάλεις το κυκλοφοριακό φόρτο αν κάνεις μία λάθος κίνηση και δεν την εφαρμόσεις ακριβώς όπως δείχνει το μοντέλο τότε η μελέτη αυτή δεν έχει κανένα νόημα. Αλλά θα πρέπει να σηκώσουμε τη γέφυρα και γρήγορα δεν θα πρέπει να κάνουμε την τακτική που έκανε η απερχόμενη δήμαρχος που της  πήρε 5 μήνες να συμφωνήσει με την πρόταση που της είπαμε εμείς την επόμενη μέρα ότι πρέπει να αμφιδρομηθεί ο δρόμος σε εκείνο το σημείο γιατί η οδός Βάσσου θα είναι καρμανιόλα.

Πρέπει να ολοκληρώσουμε την περιμετρική. Πρέπει επιτέλους να καταλήξουμε μικρό, μεγάλο τούνελ πρέπει να τελικά να την ολοκληρώσουμε. Ξέρετε πηγαίνουμε σε επίπεδες πόλεις όχι όπως η Καβάλα με το δύσκολο ανάγλυφο και βλέπουμε ότι έχουν περιμετρική που δεν χρειάζεται και όμως έχουν κι εμείς που είναι αναγκαίο δεν έχουμε. Η μελέτη έχει αφεθεί κάπου στην μέση θα πρέπει να τη συνεχίσουμε και κατά αυτόν τον τρόπο να δώσουμε στην Καβάλα τη βοήθεια να γλυτώσει από το δύσκολο ανάγλυφο και όλοι ταλαιπωρούμαστε. Κι όχι μόνο εμείς.. αφού λέμε ότι θα κάνουμε την Καβάλα τουριστικό προορισμό θα πρέπει να δώσουμε ανέσεις στους επισκέπτες.

Οι μεγάλες διεκδικήσεις… λέω λοιπόν από αυτό το βήμα στον υπουργό Μεταφορών με δήμαρχο τον Βαγγέλη Παππά και τους άλλους άξιους συνυποψηφίους μου δεν πρόκειται να μπουν διόδια στην Καβάλα.

Και δεν είμαι εγώ ο τεράστιος… τεράστιο με κάνετε εσείς και φαντάζομαι όταν θα πάμε να πετάξουμε τα διόδια από εκεί θα είσαστε όλοι μαζί μας…

Άρα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι μανδαρίνοι των Αθηνών ότι όταν θα κατεβαίνει ο δήμαρχος με τους συνεργάτες του, τους άλλους δυο σήμερα υποψηφίους δημάρχους, κάτω στα γραφεία, τα γραφεία να ανοίγουν συγκεκριμένα και ο υπουργός να τον δέχεται. Αυτά που μας λέει η κ. Τσανάκα ότι έκατσα 8 ώρες και ξαναγύρισα πίσω εμείς θα πάμε είτε στο νοσοκομείο όλοι μαζί, είτε στην αστυνομία.

Η Καβάλα θα αποκτήσει φωνή. Θα αποκτήσει τη φωνή του λαού της. Λαός και δήμαρχοι θα τους λέω όλους μαζί για να καταλαβαινόμαστε γιατί εγώ το εμείς δεν θα το ξεχάσω και μετά τις εκλογές, γιατί ξέρω ότι χωρίς το εμείς αύριο δεν υπάρχει για την Καβάλα. Όλοι λοιπόν μαζί θα πάρουμε την Καβάλα και θα την ανεβάσουμε εκεί που της αξίζει. Θα της δώσουμε αυτά που της στέρησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι προηγούμενες παθογένειες και αδράνειες.

Πάμε να δούμε και τα άλλα…

Νοσοκομείο… δεν το συζητάμε

Καλαμίτσα… δεν το συζητάμε

Ασημακοπούλου.. δεν το συζητάμε

Και φτάνω στο μεγάλο δεν συζητάμε…

Δεν μπορούμε να δώσουμε ταυτότητα σύγχρονης τουριστικής πόλης στην Καβάλα με δυο βασίλεια. Άλλο βασίλειο να είναι εδώ μπροστά και άλλο μετά τον Γαλαξία. Λοιπόν τέρμα… η χερσαία ζώνη στον δήμο Καβάλας και εξωραϊσμός πλήρως της περιοχής για να αποκτήσει η Καβάλα την ταυτότητα που θέλουν οι πολίτες της.

Θέλω να σας εξηγήσω πως βλέπουμε την κοινωνική πολιτική του δήμου. Είχα πάει πριν δυο χρόνια στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου εκεί ήταν και ένα τηλεοπτικό συνεργείο για να καταγράψει. Μία κοπέλα αισθάνθηκε την ντροπή της στιγμής και όρμησε να σπάσει την κάμερα που ο άνθρωπος έκανε τη δουλειά του. Εκεί κατάλαβα ότι πρέπει να βγάλουμε αυτές τις εικόνες από τους αδύναμους συμπολίτες μας. Πρέπει να τους δώσουμε ένα χέρι βοήθειας με αξιοπρέπεια. Άρα λοιπόν κοινωνική για μένα πολιτική είναι μόνο όταν δίνεται κάτι με αξιοπρέπεια. Τι λέμε να κάνουμε;

Μαζί με τις άλλες παρατάξεις θα κάνουμε ένα γραφείο κοινωνικής αλληλεγγύης που θα διοικείται από διαπαραταξιακή επιτροπή θα βάλουμε ό,τι προβλέπεται για την απασχόληση και θα δώσουμε εργασία με αξιοκρατικό τρόπο σε όσους άνεργους οδηγούνται στο κοινωνικό παντοπωλείο. Τότε μέσα από μισθό τους θα πηγαίνουν στο σούπερ μαρκετ και θα παίρνουν αυτά που εμείς τους δίνουμε με απαξιωτικό τρόπο.

Πάμε να δούμε την ταυτότητά μου σαν δήμαρχος Καβάλας

Ο Βαγγέλης Παππάς θα είναι ο δήμαρχος της συνεννόησης και της συνεργασίας….

Θα είναι ο δήμαρχος της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας…

Θα είναι ο λαϊκός δήμαρχος που δεν θα τον ψάχνει κανένας μέσα στο γραφείο του κλεισμένο… θα τον συναντάει στα χωριά στις γειτονιές.. θα πίνουμε εκεί στα παγκάκια καφέ και θα τα συζητάμε όλα.. θα κάνουμε μια Καβάλα αγνώριστη και θα βρίσκουμε λύση σε όλα τα προβλήματα. Δεν πρόκειται να κλειστώ μέσα στο γραφείο και να βάλω μια γραμματέα απ’ έξω και να λέει ψέματα ότι δεν είμαι καν μέσα και κάθε γέροντα και κάθε γερόντισσα που έχει το πρόβλημά του να έρθουν αυτοί να με βρουν… ΟΧΙ θα πάω εγώ να τον βρω στη γειτονιά του.. στο χωριό του..

Φτάνει μόνο αυτό; Να είσαι ένας λαϊκός δήμαρχος;

Όχι, πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη την επόμενη μέρα του συνόλου των Καβαλιωτών. Όχι μόνο αυτούς που θα μας ψηφίσουν…και αυτούς που δεν θα μας ψηφίσουν.. έτσι μια Καβάλα θα πάει μπροστά όταν θα καταλάβουν και αυτοί που δεν μας ψήφισαν τι λάθος έκαναν που δεν μας έδωσαν τη μεγάλη πλειοψηφία.

Λέμε λοιπόν κι ευχαριστώ και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ανδρέα Καραγιώργη που ήρθε και αυτός μόλις τώρα.. θέλω εντίμως να σας πω ότι αν αυτά που λέω εδώ πέρα αν την επομένη των εκλογών όταν θα γίνω δήμαρχο δεν τα τηρήσω να με φτύσετε κατάμουτρα και αυτό το εννοώ… όπως εννοώ ότι ποτέ δεν θα ξεχωρίσω κανέναν από αυτούς που θα κάνουν την παραγωγική δουλειά κι εμείς την εκτελεστική, την αποφασιστική δουλειά γιατί έτσι πρέπει να συνδέσουμε ικανότητες και πράγματα για να πάει η Καβάλα μπροστά. Ευχαριστώ πολύ…».