Χρήστος Μέτιος: Αποκλείω κατηγορηματικά κάθε συνεργασία με ανθρώπους που με υπονόμευσαν

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και επικεφαλής της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησηςς «ρίχνει άκυρο» σε όσους έφυγαν από τον συνδυασμό και δηλώνει αρνητικός να συνεργαστεί συνολικά με την παράταξη Τοψίδη

Βόμβα μεγατόνων έριξε ο Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση σε συνέντευξή του στην Καθημερινή Εφημερίδα της Καβάλας Νέα Εγνατία, αποκλείοντας κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνεργασία με τα πρώην στελέχη της παράταξης τα οποία πήγαν στην παράταξη Τοψίδη και δηλώνοντας συνολικά αρνητικός σε συνεργασία με την παράταξη του Εβρίτη υποψηφίου.




Έκανε λόγο για πρώην στελέχη της παράταξης που τον συκοφαντούσαν από την πρώτη μέρα της εκλογής του, εφαρμόζοντας ένα σχέδιο υπονόμευσής του το οποίο περιελάμβανε ακόμη και ψεύτικα προφίλ στο facebook. Τόνισε ότι οι ίδιοι, ως Αντιπεριφερειάρχες προφανώς, προτιμούσαν να μην προχωρήσουν έργα και δράσεις για τις περιοχές τους, μόνο και μόνο για να μην τις καρπωθεί η διοίκηση Μέτιου.

Υπογράμμισε πως με πολύ δουλειά, σε συνέχεια του έργου του κ. Παυλίδη, παρουσίασε ένα προχωρημένο σχέδιο 334 έργων, ενώ χαρακτήρισε το πρόγραμμα Τοψίδη ένα γενικόλογο κείμενο το οποίο «υπόσχεται ως δια μαγείας τα πάντα και έχει γραφτεί μόλις τις τελευταίες 20 ημέρες».

Αποκλείω κατηγορηματικά το να συνεργαστώ με ανθρώπους που υπονόμευαν την προσπάθεια της διοίκησης…

Κύριε Μέτιο, μία μακρά προεκλογική περίοδος φτάνει στο τέλος της και είχε μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο λόγω των πολλών υποψηφιοτήτων, όσο και για όσα προηγήθηκαν…
Συμφωνώ, ήταν μία ενδιαφέρουσα προεκλογική εκστρατεία που τα είχε όλα και εντάσεις και πολιτικά παιχνίδια. Στην τελική ευθεία που είμαστε τώρα, φαίνονται καθαρά -και προσπαθώ και εγώ να το δείξω- οι θέσεις της δικής μας παράταξης. Όσον αφορά έναν αριθμό συμβούλων που από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου δεν θέλησαν να πορευτούν από κοινού και έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια να με συκοφαντήσουν, να με αποδομήσουν, θεωρώ ότι αυτό το θέμα έχει λυθεί πλέον, διότι από την πρώτη μέρα της εκλογής μου -και ευτυχώς το κατάλαβα και εγώ νωρίς- μία ομάδα συμβούλων έθεσαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο υπονόμευσής μου, που πολλές φορές προτιμούσαν να μην προχωρήσουν τα έργα, για να μην τα καρπωθεί η διοίκησή μας. Συμπαραστάτες τους ήταν σαφώς και ορισμένα ΜΜΕ, ορισμένα ψεύτικα προφίλ στο facebook που κάθε μέρα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις για μένα, χωρίς κάτι συγκεκριμένο, πάντα γενικόλογα… Αποτέλεσμα ήταν οι εντάσεις και η μακρά διαδικασία για να προχωρήσει η μία ή η άλλη υποψηφιότητα και το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα 5-6 από τα 36 στελέχη της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, οι οποίοι θα σας το πω και ευθέως, δεν τους θέλαμε μαζί μας και ούτε τους χρειαζόμαστε και την επόμενη μέρα, ακολούθησαν έναν άλλο δρόμο. Η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση έχει ανανεωθεί και είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε σε αυτά που έχουμε ανακοινώσει.

Δεν τους χρειάζεστε, λέτε, δηλαδή δεν θα συνεργαστείτε μαζί τους μετά τις εκλογές;
Αποκλείω κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συνεργαστώ με ανθρώπους που υπονόμευαν την προσπάθεια της διοίκησης και το έργο μας για να ικανοποιήσουν το πολιτικό προσωπικό τους συμφέρον, το αποκλείω κατηγορηματικά.

Θα συνεργαστείτε με εκείνους που δεν ήταν απέναντι σας και συμμετέχουν στην παράταξη Τοψίδη ή σε κάθε περίπτωση λέτε όχι με την παράταξη Τοψίδη;
Αποκλείω την συνεργασία, τώρα μπαίνετε στην ουσία των συνεργασιών και πρέπει να το αναλύσουμε καλύτερα. Εγώ παρουσίασα δύο μήνες νωρίτερα ένα σχέδιο 334 έργων και δράσεων σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας, με όλους τους βασικούς άξονες του σχεδίου μας, τα έργα στον πρωτογενή τομέα, στην στήριξη της επιχειρηματικότητας, στον τουρισμό, στην ενέργεια, στην κοινωνική πολιτική με συγκεκριμένα έργα, κοστολογημένα, εφαρμόσιμα και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τα οποία ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που έκανα ως Περιφερειάρχης αυτά τα δυόμιση χρόνια και φυσικά βασίστηκε -αυτό πρέπει να το τονίσω- στο έργο του αείμνηστου Περιφερειάρχη μας Γιώργου Παυλίδη, που μετά τον θάνατό του τον διαδέχτηκα εγώ και συνέχισα το έργο του και το εξειδίκευσα και το παρουσίασα αναλυτικά σε 334 έργα. Έγιναν εκατοντάδες συσκέψεις με φορείς, επισκέψεις, να εκτιμούμε το πόσο αναγκαίο είναι το κάθε έργο που μας είχε προταθεί, να εκτιμήσουμε με τους συνεργάτες μου αν πρέπει να το δεχτούμε και να προχωρήσουμε, να πάρουμε τις αποφάσεις των οργάνων ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και μετά έρχεται η ανακοίνωση. Σαφώς ο νέος νόμος επιβάλει συνεργασίες και δεν τις φοβάμαι, έχω τις επιφυλάξεις μου αλλά δεν τις φοβάμαι, διότι θεωρώντας δεδομένο τον νόμο έχουμε οργανώσει την στρατηγική μας. Με βάση τον νόμο, τι θα προκύψει από τη συνεργασία, το μοίρασμα των θέσεων; Όχι βέβαια, ποια έργα θα προχωρήσουν κρίνεται, άρα οι συνεργασίες θα γίνουν με συγκεκριμένους άξονες και έργα που πρέπει να προχωρήσουν. Πώς αυτό το σχέδιο θα συγκριθεί με ένα πρόγραμμα που μπορεί να γράφτηκε από κάποιους τον τελευταίο μήνα; Και ουσιαστικά με μαγικό τρόπο υπόσχονται τα πάντα; Ότι όλα θα λυθούν με ένα γενικόλογο κείμενο, με αοριστολογίες, τι κοινή συνισταμένη θα προκύψει;

Κρίνοντας το πρόγραμμα της παράταξης Τοψίδη, σας λέω ότι είναι γενικόλογο πρόγραμμα, γράφτηκε τις τελευταίες 20 μέρες…

Εσείς λέτε ότι μπούσουλας συνεργασίας είναι το πρόγραμμα που ήδη υπάρχει και τα έργα που πρέπει να γίνουν;
Κρίνοντας το πρόγραμμα της παράταξης Τοψίδη, σας λέω ότι είναι γενικόλογο πρόγραμμα, γράφτηκε τις τελευταίες 20 μέρες, παρουσιάστηκε με φανταχτερό τρόπο και λύνει τα πάντα, έτσι λένε. Χωρίς τίποτα συγκεκριμένο να παρουσιάζεται πουθενά.

Όχι λοιπόν στη συνεργασία με την παράταξη Τοψίδη ή όχι στη συνεργασία με συγκεκριμένα πρόσωπα από την παράταξη;
Προφανώς, για τα συγκεκριμένα πρόσωπα που με υπονόμευαν, αν εκλεγούν, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας, δεν θέλω να αφήσω παράθυρο για άλλα, είμαι αρνητικός για συνεργασία με την συγκεκριμένη παράταξη, αλλά ένας επιπλέον λόγος υπάρχει για όσους υπονόμευσαν την προσπάθεια της διοίκησής μας, θέτοντας το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από όλα.