Κώστας Αντωνιάδης: Ψηφίζοντας Τοψίδη, βάζεις και επίσημα «σταυρό» στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώτος σε σταυρούς στην ΠΕ Καβάλας με το ψηφοδέλτιο Μέτιου σχολιάζει δηκτικά την ανακοίνωση της ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ ότι «θα στηρίξει υποψήφιους που δεν έχουν το χρίσμα του κ. Μητσοτάκη»

Μια ανακοίνωση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ με την οποία ξεκαθαρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις υποψήφιους που δεν έχουν το χρίσμα του κ. Μητσοτάκη» στον 2ο γύρο των περιφερειακών εκλογών προκάλεσε δηκτικά σχόλια από το στρατόπεδο Μέτιου ο οποίος έχει το «χρίσμα» του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώτος σε σταυρούς στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης Κώστας Αντωνιάδης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνει μήνυμα προς το εκλογικό σώμα της ΠΑΜ-Θ, αναφέρει ότι «και επίσημα πλέον, δια στόματος ΣΥΡΙΖΑ, όποιος στηρίξει Τοψίδη στις εκλογές είναι σα να ψηφίζει το κυβερνών κόμμα και τον κ. Τσίπρα. Ας το έχουν αυτό υπόψη τους οι πολίτες της Περιφέρειάς μας όταν θα φτάσουν μπροστά στην κάλπη».

Η ανακοίνωση της ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ

Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές για τον α΄ και β΄ βαθμό της 26ης Μαΐου (α΄ γύρος) οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ έδωσαν τη μάχη σε όλη την Περιφέρεια υποστηρίζοντας Προοδευτικές, Δημοκρατικές και Ανεξάρτητες Παρατάξεις, οι οποίες προγραμματικά έδιναν αυτοδιοικητικό όραμα και πολιτικά ήταν αντίπαλες στο σχέδιο της ΝΔ (νεοφιλελεύθερη αποδιάρθρωση της Αυτοδιοίκησης, ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της κλπ) και της ακροδεξιάς, δυνάμεις της οποίας συχνά ήταν ενταγμένες στα ψηφοδέλτια που στήριζε η ΝΔ.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα εκφράζουμε το σεβασμό μας για όλα τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη που είτε από θέση επικεφαλής είτε στελεχώνοντας τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζαμε έδωσαν τη μάχη. Συγχαίρουμε όσες και όσους εξελέγησαν και είμαστε βέβαιοι πως θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για το καλό της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών της ΑΜ-Θ.

Ευχαριστούμε τους πολίτες που στήριξαν τις επιλογές μας, ενώ σεβόμαστε την ψήφο τους ακόμα κι αν έκαναν διαφορετικές επιλογές από τις δικές μας.

Στον β΄γύρο (Κυριακή 2 Ιουνίου) ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις υποψήφιους που δεν έχουν το χρίσμα του κ. Μητσοτάκη και τοποθετούνται στον Προοδευτικό, Δημοκρατικό χώρο ή κατεβαίνουν ως Ανεξάρτητοι.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες κι εκτός από τα πολιτικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων να συνυπολογίσουν και τις διαδρομές, τη φερεγγυότητα και την αποτελεσματικότητα των υποψηφίων, ειδικά όσων ήδη είχαν υπηρετήσει από θέσεις ευθύνης την Αυτοδιοίκηση, να κρίνουν εκτός από τα λόγια και το έργο που παρουσίασαν, όταν άσκησαν διοίκηση.