Η Καβάλα στις κάλπες: Η «εκκωφαντική» αποχή και οι συναντήσεις… κορυφής [φωτογραφίες]

Η αποχή φαίνεται ότι θα είναι ο μεγάλος νικητής των επαναληπτικών εκλογών-Χωρίς προβλήματα κυλάει η διαδικασία στα εκλογικά τμήματα του Νομού Καβάλας

Ομαλά με τις συνήθεις ελλείψεις στις Εφορευτικές Επιτροπές ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη δημάρχων στους δήμους Καβάλας και Θάσου και Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στα εκλογικά τμήματα της Καβάλας την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019.

Έως το μεσημέρι η κίνηση στα εκλογικά τμήματα ήταν υποτυπώδης. Οι εκλογείς ελάχιστοι, με πολλούς δικαστικούς αντιπροσώπους να προβλέπουν σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις, κρίνοντας τον αριθμό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων και τον αριθμό όσων προσέρχονταν για να ψηφίσουν, ότι αν η συμμετοχή των εκλογέων ξεπεράσει το 40%  θα είναι επιτυχία




Κοινώς, η ημέρα δε θύμιζε ημέρα εκλογών με τα παρελκόμενά της, δηλαδή ουρές στα εκλογικά τμήματα, μεγάλη κίνηση οχημάτων και μποτιλιάρισμα στους δρόμους, ενώ φαίνεται ότι όσοι ψήφισαν τους συνδυασμούς οι οποίοι δεν «πέρασαν» στον 2ο γύρο σε δήμους και Περιφέρεια ΑΜ-Θ, δεν προσήλθαν στην κάλπη.

Φυσικά δεν έλειψαν και οι απρογραμμάτιστες συναντήσεις… κορυφής, όπως αυτή των δύο «μονομάχων» Δήμητρας Τσανάκα και Θόδωρου Μουριάδη, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν σύντομα, αλλά σε πολύ καλό κλίμα, ενώ δεν έλειψαν οι «από σπόντα» επαφές και με άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως της κ. Τσανάκα με τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο και του κ. Μουριάδη με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Γραμμένο.