Γιώργος Βασιλειάδης: Να αποδείξουμε ότι κι όμως γυρίζει!

Έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα με ανοιχτή συνέλευση – Τα μηνύματα που έστειλαν οι Γιώργος Βασιλειάδης και Δημήτρης Εμμανουηλίδης

Η ανεπίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και για την Καβάλα δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην ανοικτή συνέλευση που διοργάνωσε και πραγματοποίησε η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στο ξενοδοχείο Γαλαξίας. Στην ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βρέθηκε πλήθος κόσμους και στελεχών του κόμματος, παρουσία και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη. Το σύνθημα, δε, στην εκδήλωση το έδωσε ο ίδιος ο υπουργός  που κάλεσε τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες να βγουν μπροστά και να δημιουργήσουν την κοινωνική πλειοψηφία που θα αποτρέψει την «επιστροφή στο παρελθόν». Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Θόδωρος Μπόνος,  ενώ την τριάδα του προεδρείου της συνεδρίασης, συμπλήρωσαν εκτός από τον Θόδωρο Μπόνο, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Κυριάκος Κελίδης και η δικηγόρος Ευγενία Παπαναστασίου. Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Κώστας Μορφίδης, αλλά και ο Βασίλης Τραϊφόρος.

«Βρισκόμαστε εδώ για να συζητήσουμε για την αρχή μίας μεγάλης μάχης, που θα κορυφωθεί την 7η Ιουλίου»

Στις δηλώσεις του για το πολιτικό μέρος της εκδήλωσης ο κ. Βασιλειάδης τόνισε πως: «Βρισκόμαστε εδώ για να συζητήσουμε για την αρχή μίας μεγάλης μάχης, μίας μεγάλης μάχης που θα κορυφωθεί την 7η Ιουλίου, μιας μεγάλης μάχης που θα πρέπει να πείσουμε τον ελληνικό λαό για την επόμενη μέρα.  Με τα επιχειρήματά μας, με το όραμά μας για την Ελλάδα, μετά τα μνημόνια. Για την Ελλάδα της προκοπής, για την Ελλάδα του μέλλοντος, για την Ελλάδα της ανάπτυξης, μιας Ελλάδας για όλους».

«Είναι σημαντικό ότι μαζευόμαστε εδώ όλες οι τάσεις, τα ιδεολογικά και πολιτικά φάσματα του προοδευτικού χώρου»

Στην συνέχεια ο υφυπουργός συμπλήρωσε πως: «Να πείσουμε τον κόσμο για αυτά που κάναμε, για αυτά που θα κάνουμε, αλλά και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν την επομένη μέρα της εξόδου από την κρίση. Είναι σημαντικό το ότι κάνουμε ανοιχτά καλέσματα σε όλη την κοινωνία, στο σύνολο του προοδευτικού κόσμου, είναι σημαντικό ότι μαζευόμαστε εδώ πέρα όλες οι τάσεις, όλα τα ιδεολογικά και πολιτικά φάσματα του προοδευτικού χώρου, να ορίσουμε από κοινού το μέλλον μας, να ορίσουμε από κοινού τις πρωτοβουλίες μας,  για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για μία καλύτερη Ελλάδα, για ένα καλύτερο μέλλον, για το καλό αυτής της χώρας».

«Υπάρχει συμπαράταξη και συστράτευση στην προσπάθεια να αποδείξουμε ότι και όμως γυρίζει!»

Από την πλευρά του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης τόνισε πως: «Δεν αρχίζει σήμερα η προεκλογική περίοδος, αρχίζει η ανασύνταξη και η συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων ενάντια στον κίνδυνο να επανέλθει και να παλινορθωθεί η δεξιά. Ο κόσμος έχει αισθητήριο, έχει μνήμη, έχει κρίση, για όλα αυτά που έζησε και τα χρόνια της ευμάρειας σε εισαγωγικά, χρόνια που καταβαράθρωσαν την Ελληνική οικονομία και την οδήγησαν σε μνημονιακές καταστάσεις. Ο κόσμος στο πρώτο κάλεσμα ανταποκρίνεται με τη μέγιστη δυνατή διάθεση, υπάρχει συμπαράταξη και συστράτευση στην προσπάθεια να αποδείξουμε ότι και όμως γυρίζει!».

«Πήραμε μία κοινωνία καθημαγμένη και την φτάσαμε σε ένα σημείο που κάθε μέρα που ξημερώνει να είναι καλύτερη από την προηγούμενη»

Για το πότε θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ο βουλευτής εξήγησε πως «Είναι θέμα ημερών, θα είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης, γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι το μήνυμα που στάλθηκε από την κοινωνία στις ευρωεκλογές, παρότι οι ευρωεκλογές έχουν άλλο περιεχόμενο, το έχουμε κατανοήσει και απευθυνόμαστε στην κοινωνία με καθαρή ματιά και καθαρό πρόσωπο για να της πούμε ότι άλλο πράγμα είναι οι εκλογές με το βλέμμα στραμμένο στο χθες, όπως ήταν οι ευρωεκλογές και άλλο είναι οι εκλογές οι εθνικές που εκεί το βλέμμα και η σκέψη είναι στραμμένη στο μέλλον. Σε ένα μέλλον που από τη μία έχει να κάνει με όλα τα χαρακτηριστικά της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτά αποτυπώθηκαν και στα χρόνια των μνημονίων και στα χρόνια τα μεταπολιτευτικά και από την άλλη το αποτύπωμα που έχει αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτύπωμα είναι σαφές, πήραμε μία κοινωνία καταχρεωμένη, πήραμε μία κοινωνία καθημαγμένη και βήμα-βήμα την φτάσαμε σε ένα σημείο που κάθε μέρα που ξημερώνει να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Αυτό θα σταθμίσει η κοινωνία, εμπιστευόμαστε ότι η κρίση της θα είναι απολύτως ασφαλής για την δική της κοινωνική αυτοσυντήρηση».